Ρόδος: Αισχροκέρδεια χωρίς απόδειξη

Ρόδος: Αισχροκέρδεια χωρίς απόδειξη - Πόσο λέτε να πλήρωσε τουρίστας για ένα τέτοιο ποτήρι μπύρας;
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

 

Τα όσα έγιναν στο εστιατόριο της Μεσαιωνικής πόλης, αποτελούν κεντρικό θέμα συζήτησης στην περιοχή – Ο τουρίστας πλήρωσε ”χρυσή” τη μπύρα που ήπιε και δεν πήρε απόδειξη…

Νέο περιστατικό με κρούσμα αισχροκέρδειας σημειώθηκε στη Ρόδο αυτή τη φορά με θύματα δύο Σουηδούς. Οι τουρίστες βρέθηκαν σε κεντρικό σημείο στη Μεσαιωνική πόλη και ζήτησαν από εστιατόριο να πιουν από μία μπύρα. Ζήτησαν συγκεκριμένα μεγάλο ποτήρι μπύρας και όταν ήρθε η ώρα να φύγουν ζήτησαν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με την τοπική ”Ροδιακή”, προφορικά τους είπαν ότι κάθε μπύρα κοστίζει 19 ευρώ χωρίς όμως να κόψουν απόδειξη για να τους δώσουν. Φυσικά η τιμή ήταν υπερβολική, αλλά δε διαμαρτυρήθηκαν και πλήρωσαν το ποσό μη θέλοντας να δημιουργήσουν φασαρία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η χρέωση όμως έγινε γνωστή από στόμα σε στόμα, επιβεβαιώθηκε και προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια. για το ότι κάποιοι σαν τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου εστιατορίου δυσφημούν το νησί.

Πάντως όπως αποδείχτηκε οι δύο Σουηδοί είναι μέλη της ομοσπονδίας παικτών χόκεϊ στον πάγο και σκόπευαν επιστρέφοντας στην πατρίδα τους να προτείνουν στα αρμόδια όργανα, τη διοργάνωση ταξιδιών στο νησί για τους παίκτες.

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Όπως διαπίστωσαν η Ρόδος θα μπορούσε με τις υποδομές που διαθέτει να παρέχει χώρους προπόνησης των μελών οι οποίοι θα μπορούσαν να έρθουν στο νησί με τις οικογένειές τους συνδυάζοντας διακοπές και προπόνηση. Μετά το περιστατικό που έζησαν, είναι αμφίβολο αν θα προχωρήσουν τελικά στην πρότασή προς την ομοσπονδία τους…

Πηγή: rodiaki.gr