Γνώμη: Πολλαπλά τα Μηνύματα της Ανάστασης του Θεανθρώπου

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας
και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος.
Το αισιόδοξο μήνυμα της Αναστάσεως έρχεται να σκορπίσει ελπίδα, προσμονή και υπομονή στον κόσμο που στις μέρες μας δοκιμάζεται και πάλι από πολέμους, από κλιματιστικές ακρότητες και από οικονομικούς δονκιχωτισμούς (made in USA). Είναι το μήνυμα της Αναστάσεως μήνυμα αιώνιας αγάπης του Δημιουργού προς τα δημιουργήματά του. Τα κατ΄ εικόνα και ομοίωση.
Ο Ελληνισμός έχει -τις μέρες αυτές- και έναν πρόσθετο λόγο να πανηγυρίζει: Την Παγκόσμια αναγνώριση με ειδική ημέρα τιμής από την ΟΥΝΕΣΚΟ, της Ελληνικής Γλώσσας για την πολιτισμική προσφορά της στην Ανθρωπότητα.
Μία άλλη παράμετρος αισιοδοξίας για την γενέτειρα αποτελεί η από την Standard & Poor’s αναβάθμιση του αξιόχρεού της, παρά την διεθνή αναταραχή λόγω του εμπορικού πολέμου, με σταθερό outlook, καθώς η χώρα παραμένει πιστή στη δημοσιονομική πειθαρχία.
Ανάσταση Κυρίου, Ανάσταση Ελληνισμού, Ανάσταση Οικονομίας. Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο μπορεί και πάλι ο Ελληνισμός να βαδίσει στο δρόμο της προόδου ξεπερνώντας τις μεγάλες δυσκολίες της εποχής. Δυσκολίες για τις οποίες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πασχαλινό μήνυμά του επισημαίνει: ότι «η πατρίδα μας, όπως και ολόκληρος ο κόσμος, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Όμως, μέσα από ένα πνεύμα αυτοπεποίθησης και ενότητας, μπορούμε όλοι μαζί να τις ξεπεράσουμε».
Μία άλλη δήλωση, που γεμίζει με αισιοδοξία τον Ελληνισμό προέρχεται από τα χείλη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου ο οποίος διακήρυξε προς την Ομογένεια την πίστη του στα ελληνικά γράμματα. Και έχει μεγάλη σημασία η δήλωσή του ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση το (ελληνικό) σχολείο που είναι το μοναδικό προνόμιο της Αστόριας, να το αφήσουμε ποτέ να αδυνατίσει. Θα πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι. Και όταν λέω όλοι μας το εννοώ».
Λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ η 9η Φεβρουαρίου να κηρυχθεί «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας», η προτροπή του Ιεράρχη κ. Επιδοφόρου προς τους ομογενείς: «Να στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο. Να στέλνετε τα εγγόνια σας σ΄ αυτό το σπουδαίο το σχολείο, που έβγαλε τέτοιους αποφοίτους» αποτελεί πηγή αισιοδοξίας ότι η Γλώσσα μας δεν θα χαθεί.
Σημαντική παράμετρος και η «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα που δίνει η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία Emirates, η οποία επενδύει συνεχώς στην ελληνική αγορά, αποδεικνύοντας τη σημασία της ως τουριστικού και επιχειρηματικού προορισμού.
Σημεία, όλα αυτά, μιας ανερχόμενης οικονομίας αλλά και μιας χώρας η οποία θέλει να διατηρήσει την πολιτισμική της ταυτότητα, τη σπουδαία Γλώσσα της και την θρησκευτικότητά της.
Μένουν πολλά να γίνουν ακόμη. Μένει η πατρίδα να αναγνωρίσει επισήμως την προσφορά της Ομογένειας στην γενέτειρα. Μένει η Πνευματική ηγεσία να εμπνευσθεί από το Έπος του Ελληνισμού του εξωτερικού. Μένει η εκπαιδευτική κοινότητα να ανακαλύψει την Ιστορία του Απόδημου Ελληνισμού και να την κάνει κτήμα των νέων μας. Μένει να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε την προσφορά Ελλήνων του Εξωτερικού, όπως του εμπνευστή της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, Γιάννη Κορίνθιου, αλλά και την εν γένει προσφορά προς την γενέτειρα Ελλήνων Επιστημόνων, Επιχειρηματιών και Διανοούμενων που τιμούν την πατρίδα στο εξωτερικό.
Κάπως έτσι, φανταζόμαστε, ο Οικουμενικός Ελληνισμός, ενωμένος και δυναμικός θα θριαμβεύσει ενστερνιζόμενος το μήνυμα αισιοδοξίας της Αναστάσεως του Θεανθρώπου.
Σχόλια Facebook