Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίστηκε τουριστικό υποβρύχιο με 44 επιβαίνοντες – Αναφορές για τουλάχιστον 6 νεκρούς

Αίγυπτος.- Ένα τουριστικό υποβρύχιο που μετέφερε περίπου 44 επιβαίνοντες βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους αρκετοί άνθρωποι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Al-Masry Al-Youm ανέφερε ότι τουλάχιστον 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 9 ακόμη τραυματίστηκαν, επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους.

Παράλληλα, 29 επιβάτες διασώθηκαν, όπως μετέδωσε το Cairo24.

Σύμφωνα με το BBC, το υποβρύχιο μόλις είχε αποπλεύσει από το λιμάνι όταν συνέβη η τραγωδία.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το υποβρύχιο βυθίστηκε γύρω στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα και οι ομάδες διάσωσης αναπτύχθηκαν γρήγορα στο σημείο. Το αιγυπτιακό ναυτικό, η ακτοφυλακή και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης, οι οποίες συνεχίζονται.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία, με τέσσερις να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρει το Republic World.