Η Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης του Κεμπέκ Pascale Déry, Τελετάρχης της Ελληνικής Παρέλασης στο Μόντρεαλ

Ο Ελληνισμός του Μείζονος Μοντρεάλ υποδέχεται με μεγάλη τιμή την Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης του Κεμπέκ Pascale Déry, ως Τελετάρχη της φετινής Παρέλασης, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821.

Όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2025, στο Μόντρεαλ, στη Jean-Talon. Η Υπουργός Pascale Déry, εκπροσωπεί την ενότητα των κοινοτήτων Κεμπέκ, Ελληνικής και Γαλλόφωνης, και τιμά τη μνήμη των ηρώων που πολέμησαν για την ανεξαρτησία της Ελλάδας το 1821.

Ως προσωπικότητα με βαθιά αφοσίωση στην εκπαίδευση, την καινοτομία και την προσβασιμότητα, η κυρία Déry έχει ξεχωρίσει μέσω των ηγετικών ικανοτήτων και της αφοσίωσής της στην ακαδημαϊκή αριστεία και την προώθηση της ανώτατης εκπαίδευσης στο Κεμπέκ. Εργάζεται, καθημερινά, για να παρέχει τις καλύτερες ευκαιρίες κατάρτισης, διασφαλίζοντας την επιτυχία όλων των φοιτητών, καθιστώντας την ιδανική εκπρόσωπο για τις φετινές εκδηλώσεις.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στη 1:00 μ.μ., από τη γωνία των οδών Jean-Talon και Hutchison, προχωρώντας κατά μήκος στη Jean-Talon, προς την εξέδρα των επισήμων, στη γωνία Bloomfield, και θα ολοκληρωθεί στη Birnam. Οι θεατές θα απολαύσουν έναν ζωντανό εορτασμό με συμμετέχοντες από όλο το Μοντρεάλ, οι οποίοι θα κυματίζουν σημαίες του Καναδά, του Κεμπέκ και της Ελλάδας, τιμώντας την πλούσια ιστορία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Η φετινή παρέλαση θα περιλαμβάνει διάφορες ομάδες, όπως μαθητές από τα σχολεία της Κοινότητας, ελληνικές ενώσεις, πολιτιστικά ιδρύματα και τοπικούς κοινοτικούς οργανισμούς. Η εκδήλωση υπόσχεται να αναδείξει τη διαφορετικότητα του Μόντρεαλ και την ισχυρή ελληνική κληρονομιά του.