Ο Ρουσόπουλος απένειμε το βραβείο «Human Rights in Motion» του Συμβουλίου της Ευρώπης σε ντοκιμαντέρ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και βουλευτής του νότιου τομέα της Αθήνας της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να απονείμει το δεύτερο βραβείο «Human Rights in Motion» του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2025, το οποίο έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (φωτό).
Η κριτική επιτροπή επέλεξε το ντοκιμαντέρ «Coexistence My Ass!»το οποίο κέρδισε και το Xρυσό Αλέξανδρο.
Όλα αυτά χάρη στην επιμονή του Έλληνα βουλευτή, ο οποίος από τη θέση του Προέδρου είχε προτείνει πέρσι για τα ανθρώπινα δικαιώματα την καθιέρωση τεσσάρων βραβείων σε Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ευρώπης, ένα από τα οποία ήταν στη Θεσσαλονίκη.
Σημασία είχε ίσως και το σύντομο τετ-α-τετ που είχε ο Ρουσόπουλος στο περιθώριο του Φεστιβάλ με την παλιά και νέα υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Με πληροφορίες από το parapolitika.gr
Σχόλια Facebook