Επί θύραις ο Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης

Αθήνα.- Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον αναμενόμενο ανασχηματισμό, η ανακοίνωση του οποίου θεωρείται πλέον θέμα ωρών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις και αμέσως μετά τον «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει ο κύκλος τηλεφωνημάτων στα μέλη που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση του τελευταίου διαστήματος με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι μαζικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη την χώρα, αλλά και η επικείμενη έναρξη των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική φθορά που καταγράφει η κυβέρνηση στις πρόσφατες μετρήσεις, ανέδειξαν την ανάγκη ενός ολικού «restart» για την κυβέρνηση.
Η περαιτέρω ενίσχυση μισθών και συντάξεων, οι αλλαγές στο Κράτος και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αποτελούν διακηρυγμένους στόχους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικείμενος ανασχηματισμός, με ορίζοντα τις εκλογές του 2027, αποσκοπεί στην επιτάχυνση των ρυθμών της κυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει ότι τα πρόσωπα θα πρέπει να υπηρετούν τις πολλές διαστάσεις του κυβερνητικού προγράμματος, προωθώντας, παράλληλα με γρήγορους ρυθμούς, παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο.
Την ίδια ώρα, οι επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα απ’ ό,τι φαίνεται θα αντανακλούν και τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να αξιοποιήσει περισσότερους «γαλάζιους» βουλευτές, μειώνοντας τον ήδη υπάρχοντα αριθμό εξωκοινοβουλευτικών κυβερνητικών στελεχών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως εδώ και καιρό δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές της συμπολίτευσης που διατύπωναν την ανάγκη της περαιτέρω αξιοποίησης σε κυβερνητικές θέσεις μελών της.
Από enikos.gr
Σχόλια Facebook