Αποκλείστηκε και ο Παναθηναϊκός έχασε 3-1 από την Φιορεντίνα (Ολοκληρωμένο)

Σε ματς – θρίλερ, ο «άφαντος» στο πρώτο ημίχρονο Παναθηναϊκός, μεταμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος, έχασε πλήθος ευκαιριών, μείωσε στο 81′ με τον Φώτη Ιωαννίδη, αλλά παρά την πίεσή του δεν κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ και αποκλείστηκε από τη Φιορεντίνα.

Η Φιορεντίνα κυριάρχησε πλήρως και έφερε τη σειρά εκεί που ήθελε

Οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο 9′ με το σουτ του Ντοντό εκτός περιοχής που πήγε ψηλά.

Τρία λεπτά μετά η ομάδα του Ραφαέλε Παλαντίνο πήρε κεφάλι στο σκορ χάρη στο υπέροχο τέρμα που πέτυχε ο Μαντράγκορα. Οι βιόλα συνέχισαν να πιέζουν τα καρέ του Παναθηναϊκού που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Στο 17′ η Φιορεντίνα είχε μια ακόμα ευκαιρία με τον Μαντράγκορα, αλλά ο Ντραγκόβσκι επενέβη σωτήρια.

Στο 24ο λεπτό όμως οι Ιταλοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Γκούντμουντσον που επωφελήθηκε και από την κόντρα του Αράο, στην προσπάθεια του Βραζιλιάνου να σταματήσει τη φάση. Οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να πάρουν τα ηνία ούτε μετά το 2-0, καθώς η Φιορεντίνα συνέχισε να πιέζει τον Παναθηναϊκό.

Ο Κεν ένα λεπτό μετά ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού και εκτέλεσε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ντραγκόβσκι τον σταμάτησε με σωτήρια επέμβαση. Ο Μαντράγκορα στο 29′ και ο Κατάλντι στο 35′ δοκίμασαν να σκοράρουν με απευθείας εκτελέση φάουλ, όμως ο Ντραγκόβσκι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Δευτερόλεπτα μετά το φάουλ του Κατάλντι, ο Κεν απείλησε με το κεφάλι μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ. Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού ήταν το σουτ του Τετέ εκτός περιοχής, αλλά πέρασε εκτός με τον Ντε Χέα να ελέγχει τη φάση.

Στις καθυστερήσεις η Φιορεντίνα είχε δύο τελικές για να σκοράρει. Αρχικά ο Κεν τροφοδοτήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Ντραγκόβσκι απομάκρυνε με τα πόδια σε κόρνερ. Από αυτό ο Φατζόλι έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να το γυρίσει

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε με πιο επιθετική διάθεση. Προσπάθησε να κρατήσει λίγο περισσότερο μπάλα και να γίνει πιο απειλητικός, μιας και κυνηγούσε στο σκορ.

Η πρώτη τελική ανήκε στους πράσινους με τον Ουναχί να δοκιμάζει την τύχη του με πλασέ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πήγε αρκετά ψηλά και δεν ανησύχησε τον Ντε Χέα.

Ο Βιτόρια έριξε στο χορτάρι τον Ιωαννίδη κι αυτός έκανε πιο επιθετική την ομάδα του τριφυλλιού. Στο 58′ ο αρχηγός του τριφυλλιού μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε εντός αυτής, αλλά ο Κομούτσο απομάκρυνε σε κόρνερ. Από αυτό ο Τετέ βρήκε και πάλι τον Ιωαννίδη που έπιασε μια κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 68ο λεπτό οι πράσινοι απείλησαν ξανά. Ο Ιωαννίδης απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο και μοίρασε στον Τετέ μέσα στην περιοχή. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε και η Φιορεντίνα γλίτωσε το γκολ.

Οι βιόλα στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς σκόραραν στο 75′ με τον Κεν που κινήθηκε σωστά στην περιοχή και πλάσαρε τον Ντραγκόβσκι.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σφιγμό, καθώς μείωσε στο 81′ με τον Ιωαννίδη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα. Ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάτι παραπάνω με το 3-1 να μένει μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μλαντένοβιτς με δεύτερη κίτρινη.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φιορεντίνα: Ντε Χέα, Πόνγκρασιτς, Κομούτσο, Ρανιέρι, Ντοντό, Γκόσες, Μαντράγκορα, Κατάλντι, Φατζόλι, Γκούντμουντσον, Κεν.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Αράο, Σιώπης, Μαξίμοβιτς, Ουναχί, Τζούριτσιτς, Τετέ, Σβιντέρσκι.

sport24.gr