Athens Kallithea – ΠΑΟΚ 2-1 (Ολοκληρωμένο)

Η Athens Kallithea νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1 με ανατροπή χάρη στο γκολ του Λουκίνα στο 90′ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής στην Stoiximan Super League. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε προηγηθεί μόλις στο 2ο λπτό με τον Ντεσπόντοβ.
Η Athens Kallithea έφερε τούμπα τον ΠΑΟΚ στο 90′ και πήρε ανάσα παραμονής. Οι νεοφώτιστοι επικράτησαν με 2-1 απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά με τον Λουκίνα να βρίσκει δίχτυα στο 90′ για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν μόλις στο δεύτερο λεπτό με κοντινό πλασέ του Ντεσπόντοβ.
Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 14′ με τον Αλφαρέλα να σκοράρει από κοντά από ασίστ του Μεχίας.
Ο Λουκίνας όμως ήταν εκείνος που έγινε από μηχανής Θεός και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Athens Kallithea με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ με το δεξί έπειτα από διαγώνια κίνηση από αριστερά.
Έτσι η Athens Kallithea επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες και έφτασε τους 21 βαθμούς, στο -1 από τον 12ο Βόλο. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη μεριά δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Αστέρα AKTOR και έμεινε στην 4η θέση με 46 βαθμούς.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ντεσπόντοβ. Ο Σάστρε έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να στρώνεται στον Βούλγαρο, ο οποίος δεν λάθεψε και την έστειλε στα δίχτυα από κοντά.
Η Athens Kallithea όμως δεν το έβαλε κάτω και βρήκε απάντηση στο 14′. Οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Αλφαρέλα να πλασάρει από κοντά έπειτα από ασίστ του Μεχίας με το κεφάλι.Στο 45′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, έπειτα από παρέμβαση του VAR σε ανατροπή του Ντεμέτριους που ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση. Ο Παβλένκα όμως έπεσε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε κρατώντας το 1-1.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Athens Kallithea σκόραρε ξανά, με τον Αλφαρέλα να σκάβει την μπάλα πάνω από τον Παβλένκα έπειτα από κάθετη του Μερκάτι. Το γκολ όμως ακυρώθηκε, έπειτα από παρέμβαση του VAR για φάουλ του Εντιαγέ πάνω στον Τάισον στο ξεκίνημα της φάσης.
Η Athens Kallithea έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 59′, με τον Αλφαρέλα να βγαίνει απέναντι στον Παβλένκα, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντεμέτριους δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην κενή εστία.
Η τελευταία λέξη ανήκε στην Athens Kallithea που συνέχισε να επιτίθεται και βρήκε το νικητήριο γκολ στο 90′, με τον Λουκίνα να σκοράρει με ένα υπέροχο πλασέ με το δεξί έπειτα από διαγώνια κίνηση από τα αριστερά.
- ATHENS KALLITHEA: Γκέλιος, Μανθάτης, Καινούργιος, Μεχίας, Τσιβελεκίδης, Μεγιάδο (81′ Ματίγια), Εντιαγέ, Μερκάτι (66′ Βαλμπουενά), Βρακάς (66′ Λεμπόν), Ντεμέτριους (88′ Σοίρι), Αλφαρέλα (81′ Λουκίνας).
- ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Σάστρε (82′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Βιετέσκα, Μπάμπα, Μεϊτέ (58′ Σβαμπ), Καμαρά, Ντεσπόντοβ (75′ Σορετίρε), Πέλκας (58′ Πένια), Τάισον, Μπράντον (58′ Τσάλοβ). Πηγή: Sport24.-
Σχόλια Facebook