Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Αθήνα.- Με 157 ψήφους κατά και 136 υπέρ απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας και εννέα Ανεξάρτητους βουλευτές, με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών και ολοκληρώθηκε η διαδικασία στη Βουλή, μετά από τρεις ημέρες σκληρής αντιπαράθεσης. Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε λόγο για μία πρόταση δυσπιστίας που συντάχθηκε από μία ομάδα «πρόθυμων μηδενιστών», κάνοντας λόγω για διεξαγωγή εκλογών το 2027.
Κ. Μητσοτάκης: Προς αναθεώρηση τα άρθρα για τον τρόπο εκλογής της Δικαιοσύνης και περί ευθύνης υπουργών – Είστε η αντιπολίτευση του «πάμε κι όπου βγει»
«Ζητούμε συγγνώμη από την κα Κωνσταντοπούλου. Η παράταξή μας έχει τη δυνατότητα να διατηρεί την ευπρέπειά της κι αυτό οφείλουμε να κάνουμε απέναντι σε μία πολιτικό, η οποία μάς έχει από αποκαλέσει συλλήβδην δολοφόνους και εγκληματική οργάνωση», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τη Νέα Αριστερά, την Πλεύση Ελευθερίας και εννέα Ανεξάρτητους βουλευτές.
«Έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία αυτή, το κορυφαίο όπλο που έχει αντιπολίτευση χέρια της και δεν είναι άλλο από την πρόταση δυσπιστίας. Θέλω να σταθώ στον χρόνο τον οποίο η αντιπολίτευση ενωμένη επέλεξε να κάνει αυτή την πρόταση δυσπιστίας, μία πρόταση δυσπιστίας όπως είπαν όλα τα κόμματα, αποσκοπεί στο να φύγει αυτή η κυβέρνηση».
Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε: Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής αποτελούν αποτέλεσμα θέσεων για τα οποία έχουμε αγωνιστεί πολλά χρόνια. Μιλούσαμε για την ανάγκη στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ν. Ανδρουλάκης: Η παρέα του Μαξίμου τα γνωρίζει όλα για την τραγωδία των Τεμπών – Τρεις μέρες ο λαός παρακολουθεί μια παρέλαση αλαζονείας
«Εδώ και τρεις μέρες ο λαός παρακολουθεί μια παρέλαση αλαζονείας και υποκρισίας» είπε στην αρχή της ομιλίας του στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας και εννέα Ανεξάρτητους βουλευτές, με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών, o Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ξανά πως, «βομβαρδίζετε την Βουλή με Fake news τρεις μέρες τώρα. Τρεις μέρες τώρα, εάν τα μετρήσουμε, δεν μπορούμε να βρούμε αρχή και τέλος. Γιατί το κάνετε αυτό; Προφανώς πίσω από όλα αυτά, θέλετε να αποκρύψετε τις εγκληματικές σας ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών».
«Κ. Μητσοτάκη μου δίνετε την εντύπωση ότι είστε ένας πρωθυπουργός κλεισμένος σε ένα γυάλινο πύργο. Δεν πήρατε κανένα μήνυμα. Είπατε πως οι πολίτες στους δρόμους είχαν αίτημα να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα, για να γίνει αυτό πρέπει να τελειώσουμε με τα βαρίδια της κυβέρνησής σας. Κάθε ομιλία σας περιλαμβάνει fake news», είπε και έδωσε παραδείγματα. «Το βαθύ κράτος είστε εσείς», τόνισε στη συνέχεια.
Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει στην κοινωνία – Έξι χρόνια απαξιώνετε τον σιδηρόδρομο
«Η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει στην κοινωνία που ζητάει απαντήσεις και το έχει δηλώσει καθαρά και ξάστερα.
Δεν σας εμπιστεύεται κύριοι της κυβέρνησης. Με τη στάση σας αποδείξατε ότι είστε διχαστικός κ. Μητσοτάκη (..) Από το μειλ του κ. Τριαντόπουλου προκύπτει ότι υπάρχει και ρόλος και ευθύνη και συμμετοχή και γνώση των παράνομων πράξεων και άλλων υπουργών. Αντί να δώσετε απαντήσεις, ήρθατε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Οι πολίτες στέκονται ενωμένοι απέναντι στον αυταρχισμό των ΜΑΤ που εκτελούν εντολές δικές σας», ανέφερε ο κ. Φάμελλος.
Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση επιχείρησε να πλαστογραφήσει το μήνυμα των συγκεντρώσεων
Με συσχετισμό του περιστατικού με τις δηλώσεις του Δ. Κυριακίδη προς την Ζ. Κωνσταντοπούλου, τις οποίες χαρακτήρισε αήθη επίθεση, με την αυριανή Ημέρα της Γυναίκας ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας και εννέα Ανεξάρτητους βουλευτές, με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Όπως ανέφερε η κυβέρνηση επιχείρησε να πλαστογραφήσει το μήνυμα των συγκεντρώσεων δήθεν για να γίνει η κυβέρνηση καλύτερη, αλλά όσο το λέει η κυβέρνηση τόσο πολλαπλασιάζονται τα πανό με μηνύματα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».
Κ. Βελόπουλος: Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας έχετε αποτύχει – Σταματήστε να λέτε ψέματα
«Θα πάω την ιστορία μέχρι τέλους. Έχω χάσει φίλο μου στα Τέμπη. Λένε ότι είναι 57 οι νεκροί. Άγνωστος είναι ο αριθμός των νεκρών γιατί δεν προσμετρώνται όσοι δεν είχαν εισιτήριο. Σταματήστε να λέτε ψέματα» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Α. Χαρίτσης: Τα Τέμπη ήταν ένα κρατικό έγκλημα όπως και η απόπειρα συγκάλυψης
«Δεν σας πιστεύει πια κανείς», είπε ο κ. Χαρίτσης απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη και συμπλήρωσε ότι «στη συνείδηση της κοινωνίας είσαστε ένοχοι και έχετε καταδικαστεί, ενώ όσοι καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας θα είναι συνένοχοι». Συμπλήρωσε ότι δεν είναι λαϊκά δικαστήρια, αλλά η ετυμηγορία ενός λαού και τους κάλεσε όταν γυρίσουν στις περιφέρειές τους και να κοιτάξουν τον κόσμο που διαδηλώνει στα μάτια.
Δ. Νατσιός: Την περασμένη εβδομάδα στις διαδηλώσεις η δημοκρατία νίκησε την αλαζονεία
«Την περασμένη εβδομάδα στις διαδηλώσεις η δημοκρατία νίκησε την αλαζονεία. Ο κόσμος έστειλε ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα στην κυβέρνηση για την υπόθεση των Τεμπών. Αλλά η αλαζονεία από ότι φαίνεται δεν πήρε το μήνυμα» δήλωσε αρχικά ο κ. Νατσιός στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην λειτουργήσει ο φασισμός σας
«Τέτοια χαρακτηριστικά δεν είχε προηγουμένως καμία συλλογική διεκδίκηση», δήλωσε αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. Τόνισε πως η σημερινή ημέρα αφορά κυρίως την «κοινωνική πρόταση μομφής, την ομόθυμη και βροντερή πρόταση μομφής της κοινωνίας».
Β. Στίγκας: Ας κάνουμε πρόταση μομφής και κατά της αντιπολίτευσης
Δριμεία επίθεση κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «όλα αυτά γίνονται για κομματικά οφέλη», ενώ τόνισε ότι το κόμμα του «θα απέχει από την ψηφοφορία, γιατί όλο αυτό που γίνεται είναι υποκριτικό και υπάρχει εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου».
Σχόλια Facebook