Βουλή: Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον σιδηρόδρομο

Η κυβέρνηση θα εργαστεί να αναταχθούν οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη. Η κυβέρνηση θα εργαστεί να αναταχθούν οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα και έθεσε δύο πυλώνες για τον σιδηρόδρομο:

1. Ως προς το τροχαίο υλικό υποσχέθηκε σύγχρονα τρένα έως το 2027 και
2. συμφωνία με σημαντικό ξένο οργανισμό θα αναλάβει να υποστηρίξει τον ΟΣΕ για την αναβάθμιση και τη συντήρηση του δικτύου.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δυο προτεραιότητες με πρώτη «την δυνατότητά μας σε τροχαίο υλικό η χώρα, στη γραμμή Αθήνα Θεσσαλονίκη, να αποκτήσει σύγχρονα τρένα έως το 2027 και η δεύτερη τον τρόπο με τον οποίο ο ΟΣΕ θα κάνει την υποστήριξη και συντήρηση υποδομών».

Όπως είπε η λύση που προκρίνεται είναι η λύση διακρατικής συμφωνίας με ξένο οργανισμό με μεγάλη εμπειρία που για μεγάλο χρονικό διάστημα θα υποστηρίξει τον ΟΣΕ για την αναβάθμιση του δικτύου. Η κυβέρνηση -είπε- βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με την Κομισιόν και καταθέτει ανά δίμηνο έκθεση προόδου για τις συμφωνημένες δράσεις με την Επιτροπή για την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.