Το πανόραμα του Champions League μετά τα πρώτα παιχνίδια των play offs

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης του Champions League μετά τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των play offs – Οι ημέρες και οι ώρες των ρεβάνς.

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των play offs του Champions League, με τις ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους ποδοσφαιρόφιλους.

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι του διημέρου, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στο «Έτιχαντ» της Μάντσεστερ Σίτι με 3-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές με τον Έρλινγκ Χάαλαντ (19’, 80’ πεν.), αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν ισάριθμες με τους Κιλιάν Εμπαπέ (60’) και Μπραχίμ Ντίας (86’) και στο 90+2’ έκαναν το 3-2 με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Παυλίδη, η Μπενφίκα νίκησε στο Πριγκιπάτο την Μονακό με 1-0 και έχει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στους «16». Ο διεθνής επιθετικός με «μυθικό» τελείωμα στο 48’ έδωσε τη νίκη στους Αετούς της Λισαβόνας.

Αγκαλιά με την πρόκριση η Μπάγερν Μονάχου, που επικράτησε της Σέλτικ στη Γλασκώβη με 2-1. Ολίσε στο 45’ και Κέιν στο 49’ τα γκολ για τους Βαυαρούς, Μαέντα στο 79′ για τους Σκωτσέζους.

Η Φέγενορντ έκανε την έκπληξη στο παιχνίδι με την Μίλαν και επικρατώντας με 1-0 έδωσε άλλο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό της Ιταλίας (18/2, 19:45). Το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού πέτυχε ο Παϊσάο στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μεγάλη νίκη που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στο «Φίλιπς Στέντιουμ» πέτυχε η Γιουβέντους απέναντι στην Αϊντχόφεν, με τους Ιταλούς να κερδίζουν τους Ολλανδούς με 2-1. Ο ΜακΚένι στο 34’ και ο Μπανγκουλά στο 82’ τα γκολ για τη «Μεγάλη Κυρία», Πέρισιτς στο 56’ το αντίστοιχο για τους φιλοξενούμενους.

Σπουδαίο διπλό για την Ντόρτμουντ στη Λισαβόνα, με τους Γερμανούς να επικρατούν της Σπόρτινγκ με 3-0. Από ένα γκολ πέτυχαν οι Γκιρασί (60’), Γκρος (68’) και Αντεγιέμι (82’).

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε εύκολα της Μπρεστ με 3-0 και ουσιαστικά πέρασε από το πρώτο παιχνίδι στη φάση των «16». Δύο γκολ από τον Ντεμπελέ (45’, 66’), ένα από τον Βιτίνια (21’) για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Νίκη με buzzer beater του Νίλσον στο 90+4’ για την Κλαμπ Μπριζ, με τους Βέλγους να κερδίζουν εντός έδρας την Αταλάντα με 2-1 και να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 15ο λεπτό με γκολ του Τζούτγκλα, ενώ οι Ιταλοί είχαν ισοφαρίσει στο 41’ με τον Πάσαλιτς.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων:

Μπρεστ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-3
Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 2-1
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
Σπόρτινγκ – Ντόρτμουντ 0-3
Κλαμπ Μπριζ – Αταλάντα 2-1
Μονακό – Μπενφίκα 0-1
Σέλτικ – Μπάγερν 1-2
Φέγενορντ – Μίλαν 1-0

Οι ρεβάνς των play offs

18 Φεβρουαρίου

19:45 Μίλαν – Φέγενορντ
22:00 Μπενφίκα – Μονακό
22:00 Μπάγερν – Σέλτικ
22:00 Αταλάντα – Κλαμπ Μπριζ

19 Φεβρουαρίου

19:45 Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Μπρεστ
22:00 Αϊντχόφεν – Γιουβέντους
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

Οι διασταυρώσεις στη φάση των 16

Λίβερπουλ (1η) ή Μπαρτσελόνα (2η) vs Μπρεστ (18η) – Παρί (15η) ή Μονακό (17η) – Μπενφίκα (16η)

Άρσεναλ (3η) ή Ίντερ (4η) vs Γιουβέντους (20η) – Αϊντχόφεν (14η) ή Φέγενορντ (19η) – Μίλαν (13η)

Ατλέτικο (5η) ή Λεβερκούζεν (6η) vs Σίτι (22η) – Ρεάλ (11η) ή Σέλτικ (21η) – Μπάγερν (12η)

Λιλ (7η) ή Άστον Βίλα (8η) vs Μπριζ (24η) – Αταλάντα (9η) ή Σπόρτινγκ (23η) – Ντόρτμουντ (10η)

Πηγή:in.gr