Σαντορίνη: Πλήθος κόσμου εγκαταλείπει το νησί – Ανησυχία για τους εκατοντάδες σεισμούς – Έκτακτα μέτρα
Έντονη είναι η ανησυχία για τις εκατοντάδες δονήσεις στις Κυκλάδες. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι σεισμοί είναι τεκτονικοί και δεν συνδέονται με το ηφαίστειο. Το in στη Σαντορίνη, σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.
Οι εκατοντάδες σεισμοί που καταγράφονται από τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις Κυκλάδες, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους των περιοχών και στις Αρχές.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ συμπληρώνουν ότι οι σεισμοί είναι τεκτονικοί και δεν συνδέονται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης.
Την ίδια ώρα, η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ ανακοίνωσαν την πρώτη δέσμη μέτρων, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν νέες συσκέψεις όσο εξελίσσεται το φαινόμενο.
Άρχισε η επιβίβαση Πλήθος ανθρώπων επιβιβάζονται στο πρώτο πλοίο της ημέρας που έφτασε στο λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης.
Ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι βιάζονται να μπουν στο πλοίο με τους λιμενικούς να προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη.
Το πλοίο πλησιάζει
Λίγο πριν τις 4:30 τα ξημερώματα το πλοίο πλησιάζει στο λιμάνι Αθηνιός όπου πάνω από 1500 άτομα αναμένεται να αναχωρήσουν από το νησί.
Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι –
Εγκαταλείπουν το νησίΗ κίνηση στο λιμάνι Αθηνιός στη Σαντορίνη είναι αυξημένη τα ξημερώματα της Δευτέρας με πολλούς να σπεύδουν να εγκαταλείψουν το νησί υπό το φόβο ενός μεγαλύτερου σεισμού.
Κυρίως όσοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι στο νησί, αλλά βρίσκονται σε αυτό, ως επισκέπτες ή εποχικοί εργάτες επιλέγουν να φύγουν με το πρώτο πλοίο της ημέρας.
Οικογένειες με μικρά παιδιά και άνθρωποι όλων των ηλικιών περιμένουν το πλοίο, με εκτιμήσεις ντόπιων να μιλούν για πάνω από 1.500 άτομα που αναμένεται να εγκαταλείψουν το νησί.
Μεγάλες ουρές σχηματίζουν τα αυτοκίνητα που περιμένουν να επιβιβαστούν στο πλοίο.
Κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους
Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν θορυβηθεί από τις σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών και έχουν επιλέξει να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους.
Οι περισσότεροι έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκινγκ του Γενικού Λυκείου Θήρας, με το φακό του in να καταγράφει ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.
Πηγή:in.gr
Σχόλια Facebook