ΝΥΤ: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας υπό τον Μητσοτάκη θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο

Νέα Υόρκη.- Εφ’ όλης της ύλης διαδικτυακή συζήτηση φιλοξένησε ο Πάτρικ Χέιλι (Patrick Healy), αναπληρωτής επιμελητής Απόψεων, με τους αρθρογράφους Απόψεων των «New York Times» Ντέιβιντ Φρεντς (David French), Λίντια Πόλγκριν (Lydia Polgreen) και Μπρετ Στίβενς (Bret Stephens). Σε σχετική ερώτηση προς τον Στίβενς, ο ίδιος χαρακτηριστικά αποκρίθηκε πως «η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας υπό τη συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για άλλες μικρές χώρες που είναι βυθισμένες στο χρέος και τη χαμηλή ανάπτυξη».

Συγκεκριμένα, ο Χέιλι απεύθυνε στον Στίβενς το ερώτημα αν «υπάρχει κάποιος ηγέτης στην Ευρώπη που σε εντυπωσιάζει» με τον τελευταΗ οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας υπό τη συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για άλλες μικρές χώρες που είναι βυθισμένες στο χρέος και τη χαμηλή ανάπτυξη. Και η Τζόρτζια Μελόνι της Ιταλίας υπήρξε μια ευχάριστη έκπληξη. Κατά τα άλλα, οι κυριότεροι ηγέτες της Ευρώπης -ο Κίρ Στάρμερ στη Βρετανία, ο Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, ο Όλαφ Σολτς στη Γερμανία- είναι ένα ‘Who’s Who of Not Muchίο να απαντά: «’».

Σε ερώτηση, από την άλλη, σχετικά με το ποιος παγκόσμιος ηγέτης θα έχει τις μεγαλύτερες απροσδόκητες συνέπειες το 2025 και γιατί, η Πόλγκριν δήλωσε: «Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι απροσδόκητο, αλλά υπήρξε εκπληκτικό να παρακολουθούμε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι καταστροφικοί σεισμοί το 2023 έμοιαζαν με την ταφόπλακα για τα μακρά χρόνια της εξουσίας του, αλλά είναι ισχυρότερος από ποτέ κατά κάποιο τρόπο και βρίσκεται στη θέση ‘γατόπαρδου’ με τη Συρία».

Από: ekirika.com