ΟΛΠ: Ισχυρή παρουσία στην 7η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου της Σαγκάης

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανέδειξε τη συμβολή της στην προώθηση καινοτομίας και την ενδυνάμωση των οικονομικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.

Mε δυναμική παρουσία συμμετείχε και φέτος η ΟΛΠ Α.Ε. στην 7η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου (CIIE) στη Σαγκάη, από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου, αναδεικνύοντας τη στρατηγική σημασία του λιμανιού του Πειραιά στη συνεργασία Ελλάδας και Κίνας, καθώς και τον ρόλο του ως κόμβο συνεργασίας μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Στην έκθεση συμμετείχε η ανώτατη διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε., παρουσία του προέδρου της εταιρείας, Lin Ji, και των αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων Capt. Jin Beiyuan, Qu Shengbin και Παναγιώτη Τσώνη.

 

Οι εκπρόσωποι της ΟΛΠ Α.Ε. είχαν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας και αξιωματούχους, προβάλλοντας τη στρατηγική θέση του Πειραιά στο διεθνές εμπόριο και ενδυναμώνοντας τις διεθνείς συνεργασίες.

Το περίπτερο επισκέφτηκε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Γεώργιος Παρθενίου.

Ειδικότερα, κατά την China-Europe Entrepreneurs Conference η ΟΛΠ Α.Ε. ανέδειξε τη συμβολή της στην προώθηση καινοτομίας και την ενδυνάμωση των οικονομικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Ευρώπης. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με ψηφιακές εφαρμογές και να ενημερωθούν για τις καινοτόμες υπηρεσίες του λιμανιού, οι οποίες συμβάλλουν θετικά στη διεθνή ναυτιλία, τον τουρισμό και την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η ΟΛΠ Α.Ε. ανέδειξε το λιμάνι του Πειραιά ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και συνεργασίας σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η «Γωνιά Πολιτισμού Ελλάδας-Κίνας» για την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου, όπου παρουσιάστηκε το έργο «Ένα Παιδί Μετράει τα Άστρα», του Μενέλαου Λουντέμη, σε κινεζική μετάφραση – μία πρωτοβουλία της ΟΛΠ Α.Ε. – δίπλα στην ελληνική έκδοση, τονίζοντας την πολιτιστική σύνδεση των δύο λαών.

Το λιμάνι του Πειραιά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία των μεταφορών και το παγκόσμιο εμπόριο, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την πολιτιστική ανταλλαγή, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Πηγή:naftemporiki.gr