Τελική ευθεία για τις εκλογές στις ΗΠΑ: Μάχη «στήθος με στήθος» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στις Πολιτείες – κλειδιά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με την τελική μάχη να φαίνεται πως θα δοθεί στις κρίσιμες πολιτείες-κλειδιά. Μέρα με τη μέρα η προεκλογική κόντρα κορυφώνεται με τους διεκδικητές της προεδρίας να αμφισβητούν ο ένας την ικανότητα του άλλου να ηγηθεί των ΗΠΑ.

H Kάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζουν ρυθμούς και τόνους δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, με πολλούς ψηφοφόρους να παραμένουν διχασμένοι.

Την ίδια στιγμή, οριακό προβάδισμα, με ποσοστό 46% διατηρεί η  Κάμαλα Χάρις έναντι 43% του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters. Παράλληλα, για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει το προβάδισμα στο δημοσκοπικό μοντέλο του Economist, το οποίο δίνει αυτή τη στιγμή 54% πιθανότητες στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο να κερδίσει τις εκλογές.

Μάχη για τις κρίσιμες Πολιτείες

Μάχη στήθος με στήθος θα δοθεί στις εκλογές δείχνουν πάντως όλες οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα των κρίσιμων αμφιταλαντευόμενων πολιτειών θα κρίνουν την τελική έκβαση των εκλογών, εκτιμούν πολλοί πολιτικοί αναλυτές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σχεδόν 17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μέρος σε προγράμματα πρόωρης ψηφοφορίας, τα οποία είναι ευρέως διαθέσιμα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτειών των ΗΠΑ.

Η μάχη θα δοθεί σε επτά κρίσιμες Πολιτείες. Η Χάρις χρειάζεται τρεις για να εξασφαλίσει την Προεδρία – Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια και Μίσιγκαν.

Πήγε και στις τρεις με τη Λιζ Τσένι, την κόρη του Ρεπουμπλικανού πρώην Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών επί Προεδρίας Τζορτζ Μπους, Ντικ Τσένι, η οποία, όπως και ο πατέρας της έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στο πρόσωπό της.

Στόχος της Κάμαλα Χάρις είναι να προσελκύσει τους απογοητευμένους από τον Τραμπ Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι διστάζουν να πάνε στην κάλπη και να ψηφίσουν μία υποψήφια των Δημοκρατικών – εξ ου και η παρουσία της Λιζ Τσέινι – να απενοχοποιήσει το μέσο Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Ανεβαίνουν οι τόνοι

Η Κάμαλα Χάρις πληθαίνει τις κατηγορίες κατά του Τραμπ όσον αφορά στην ψυχική και νοητική του κατάσταση, μετά τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον της πριν από μερικές μέρες, αλλά και το γεγονός ότι σε ομιλία στην Πενσιλβάνια μιλούσε επί 12 λεπτά για τα γεννητικά όργανα ενός θρυλικού παίκτη του γκολφ.

Επιμένει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χειραγωγείται από δικτάτορες και, όπως είπε, αν ήταν, ο Βλαντιμιρ Πούτιν θα καθόταν στο Κίεβο. Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος μιλώντας σε θρησκευτική συνάντηση στην κρίσιμη πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας κάλεσε τους χριστιανούς να τον ψηφίσουν ισχυριζόμενος ότι μια διακυβέρνηση από την Κάμάλα Χάρις θα περιόριζε τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι τον έσωσε το χέρι του Θεού από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, προκειμένου να κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες σπουδαίες και πάλι.

Πηγή:ertnews.gr