Απορρίφθηκε από τη EuroLeague η ένσταση του Παναθηναϊκού

Η EuroLeague Basketball εξέτασε και απέρριψε την ένταση του Παναθηναϊκού στο ματς με την Παρί.

Σωστή έκρινε η EuroLeague Basketball την απόφαση των διαιτητών να χρεώσουν με τεχνική ποινή τον Εργκίν Αταμάν και με αντιαθλητικό φάουλ τον Κέντρικ Ναν στο ματς Παρί – Παναθηναϊκός. Απορρίφθηκε έτσι η ένσταση των πράσινων, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα μετά από τον αγώνα για τη 3η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι άνθρωποι της EuroLeague “πάτησαν” στο άρθρο 32.1.3 που αναφέρει πως “ένα φάουλ που γίνεται μετά από τη διακοπή της φάσης αγνοείται, εκτός αν είναι αντιαθλητικό“. Οι διαιτητές θεώρησαν αντιαθλητικό το φάουλ του Ναν, γι’ αυτό και κράτησαν την απόφασή τους μετά από τον έλεγχό της φάσης στο replay. Αν το φάουλ ήταν απλό, τότε οι διαιτητές θα το είχαν ακυρώσει/αγνοήσει.

Από εκεί και πέρα, ο Αντρέα Τρινκιέρι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ για σχόλιά του για την διαιτησία στο ματς Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις, η Παρτίζαν με πρόστιμο 5.000 ευρώ για καπνογόνα στο παιχνίδι με την Μπάγερν, ο Λούκα Μπάνκι με 6.500 ευρώ για σχόλιά του για την διαιτησία με την ASVEL κι ο Ερυθρός Αστέρας με πρόστιμο 25.000 ευρώ για ρίψη αντικειμένων και υβριστικά συνθήματα στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Πηγή: sport24.gr