Διέρρευσαν άκρως απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου για τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν

ΗΠΑ.- Οι ΗΠΑ ερευνούν διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν, σύμφωνα με το CNN.

Όπως μεταδίδει το CNN σε δημοσίευμά του, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο δίκτυο ότι η διαρροή των εγγράφων είναι “βαθιά ανησυχητική”.

Τα έγγραφα, με ημερομηνίες 15 και 16 Οκτωβρίου, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την Παρασκευή, όταν αναρτήθηκαν στο Telegram από τον λογαριασμό “Middle East Spectator”.

Η διαβάθμισή τους ήταν ως “άκρως απόρρητα” με επισήμανση ότι προορίζονται να τα δουν μόνο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους “Five Eyes”, δηλαδή Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα έγγραφα περιγράφουν τις προετοιμασίες που φέρεται να κάνει το Ισραήλ για επικείμενο πλήγμα κατά του Ιράν. Ένα από τα έγγραφα, το οποίο συντάχθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Γεωχωρικών Πληροφοριών, σημειώνει ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν τη μετακίνηση πυρομαχικών από το Ισραήλ.

Ένα άλλο έγγραφο, που αναφέρει ότι προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, περιγράφει ασκήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας με πυραύλους αέρος – εδάφους, κάτι που επίσης δείχνει ότι προετοιμάζεται ένα χτύπημα στο Ιράν.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε στο CNN ότι ερευνάται ποιος είχε πρόσβαση στο φερόμενο έγγραφο του Πενταγώνου. Οποιαδήποτε τέτοια διαρροή θα προκαλούσε αυτόματα έρευνα του FBI παράλληλα με το Πεντάγωνο και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η διαρροη για “τα δύο έγγραφα είναι άσχημη, αλλά όχι φρικτή. Η ανησυχία είναι αν υπάρχουν και περισσότερα” που έχουν διαρρεύσει.

Το CNN επισημαίνει ότι δεν έχει εξακριβωθεί πώς δημοσιοποιήθηκαν τα έγγραφα, ούτε αν διέρρευσαν σκόπιμα. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε κατάσταση συναγερμού για ιρανικές εκστρατείες hacking, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δήλωσαν τον Αύγουστο ότι το Ιράν είχε χακάρει έγγραφα που ανήκαν στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

H αντίδραση του “Middle East Spectator”

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Telegram, το Middle East Spectator αναφέρει πως είναι ένας «ενημερωτικός κόμβος ανοιχτού κώδικα». «Είμαστε ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και δεν είμαστε συνδεδεμένοι με καμία κυβερνητική οντότητα ή οργανισμό» γράφει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «Το πρωί της Παρασκευής, περίπου στη 01:15 π.μ. ώρα Τεχεράνης, ένας από τους γνωστούς μας έλαβε, μέσω μιας ανώνυμης πηγής στο Telegram, η οποία αρνήθηκε να ταυτοποιηθεί, δύο άκρως απόρρητα έγγραφα πληροφοριών των ΗΠΑ, σχετικά με τις προετοιμασίες του Σιωνιστικού καθεστώτος για επίθεση στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τον αρχικό διακινητή των εγγράφων και δεν γνωρίζουμε την ταυτότητά του. Επίσης, δεν έχουμε γνώση της υποτιθέμενης γνησιότητας η μη των εγγράφων.Επιπλέον, υποθέσαμε ότι τα έγγραφα κυκλοφορούσαν και αλλού στο Telegram, και ήταν ήδη γνωστά.

Απορρίπτουμε τις προσπάθειες διαφόρων σιωνιστικών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης να εκφοβίσουν τους δημοσιογράφους του Middle East Spectator, οι οποίοι ασκούν το πλήρες και αναφαίρετο δικαίωμά τους στην ελευθερία του Τύπου» καταλήγει η ανακοίνωση που στο τέλος αναφέρει την προτροπή «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη».

Πηγή:zougla.gr