Ορόσημο η 1η εθελοντική ημέρα για την καταγραφή της Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς

Φωτογραφία αρχείου/Βικιπαιδεια

Τορόντο.- Την περασμένη Πέμπτη, η ελληνοκαναδική κοινότητα γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο με την πρώτη εθελοντική ημέρα για τα Αρχεία Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF) στο Πανεπιστήμιο York, σε συνεργασία με τους ερευνητές της Επιτροπής Ιστορίας του HHF.
Η ημέρα αυτή αποτέλεσε αποφασιστικό βήμα στη συνεχιζόμενη δέσμευση για τη διατήρηση των πλούσιων ιστοριών και της κληρονομιάς των Ελληνοκαναδών. Για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, η συνεργασία HHF και Πανεπιστημίου York αποτελεί την κινητήρια δύναμη στη διατήρηση του ελληνισμού και της ιστορίας της ελληνοκαναδικής κοινότητας.
Εκφράστηκαν εγκάρδιες ευχαριστίες στο προσωπικό της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου York για την αφοσίωση και την τεχνογνωσία τους, που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, διασφαλίζεται ότι τα ανεκτίμητα αυτά υλικά θα διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές.
Η προσπάθεια για τη διατήρηση και προστασία της κοινής ιστορίας συνεχίζεται.

Έχετε φωτογραφίες ή αντικείμενα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό των Αρχείων Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς;
Σκεφτείτε να κάνετε μια δωρεά για να ενισχύσετε τις προσπάθειές διατήρησης της ελληνικής κληρονομιάς στον Καναδά.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο hhfgca@yorku.ca.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε