Με 50% προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο ομογενής Κρις Πάππας στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ

Ο ομογενής βουλευτής από το Νιου Χαμσάιρ Κρις Πάππας. (AP Photo/Mary Schwalm)

Μάντσεστερ, Νιου Χάμσαϊρ.- Με βασική κατεύθυνση τη διατήρηση ενός μετριοπαθούς προφίλ, δίνοντας έμφαση στη διακομματική συνεννόηση που τον διακρίνει κατά τις τρεις πρώτες θητείες του στην Ομοσπονδιακή Βουλή, ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής της 1ης Περιφέρειας του Νιου Χάμσάιρ, Κρις Πάππας (Chris Pappas), ήρθε αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Ράσελ Πρέσκοτ (Russell Prescott), κατά την τηλεοπτική αναμέτρησή τους.

Ειδικότερα, στην τηλεμαχία που οργανώθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μάντσεστερ (Greater Manchester Chamber of Commerce) ο κ. Πάππας, γνωρίζοντας ότι απευθύνεται σε ένα ευμετάβλητο και εν γένει κεντρώο εκλογικό Σώμα, ανέφερε πως ήταν ένα από τα μέλη της Ομοσπονδιακής Βουλής που κινείται ξεκάθαρα διακομματικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η λύση είναι στη μέση».

«Αξιολογούμαι ως ένα από τα πιο διακομματικά μέλη της Βουλής, τρίτος από τους 435, επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι οι λύσεις βρίσκονται κάπου στη μέση. Ήμουν επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση Μπάιντεν για τα σχέδια που παρουσίασε για την ανακούφιση από το φοιτητικό χρέος, επειδή δεν έλυσε το πρόβλημα για τις μελλοντικές γενιές, και επίσης είναι το είδος του νομοσχεδίου που πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο και να ακολουθήσει κανονικές διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάππας, με τον Πρέσκοτ να αντιτείνει πως ο ίδιος, ήδη από την περίοδο που ήταν πολιτειακός αντιπρόσωπος, κινείτο έντονα ως ανεξάρτητος.

«Όταν ήμουν πολιτειακός γερουσιαστής, ήμουν λίγο ανεξάρτητος, γιατί όταν τα πράγματα πήγαιναν στραβά στο κόμμα μου, στάθηκα απέναντί τους και φρόντισα να κάνουμε τα σωστά», είπε ο Πρέσκοτ.

Στη σχετική δημοσκόπηση που διενήργησε το Κολλέγιο Σεντ Άνσελμ (St. Anselm College), ο Κρις Πάππας προηγείται σταθερά του Ράσελ Πρέσκοτ με 50% έναντι 41%, επιδεικνύοντας μια υπεροχή περίπου τρεις εβδομάδες πριν την κάλπη.

Υπενθυμίζεται ότι στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ, ιστορικά, ήταν δύσκολο για έναν ομοσπονδιακό βουλευτή να επανεκλεγεί για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, με δεδομένη την κεντρώα κατεύθυνση των ψηφοφόρων. Από την πλευρά του, ο Κρις Πάππας έχει εκλεγεί ήδη τρεις φορές, ενώ κατάφερε να διατηρήσει τη θέση σε μια πολύ δύσκολη εκλογική διαδικασία για το εκλογικό κόμμα, το 2022, όπου μπορεί να είχε καλύτερη παρουσία του αναμενομένου, αλλά απώλεσε την πλειοψηφία της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Παράλληλα, ο Κρις Πάππας θεωρείται ένας σημαντικός σύμμαχος για τα ελληνικά θέματα στο Κογκρέσο και η επανεκλογή του έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, ιδίως μετά την επικείμενη αποχώρηση του Τζον Σαρμπάνη (John Sarbanes) από την ενεργό πολιτική.

 

Πηγή:ekirikas.gr