Πόρος: Επένδυση ύψους 475 εκατ. σε σύνθετο τουριστικό θέρετρο με τη συμμετοχή του Γ. Βαρδινογιάννη

Θα κατασκευαστούν ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο, αποτελούμενο από ένα Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα και ένα συγκρότημα κατοικιών.

Την κατασκευή υπερπολυτελούς σύνθετου τουριστικού καταλύματος – τουριστικού χωριού στην περιοχή Βλαχέικα στο δήμο Πόρου του νομού Αττικής σχεδιάζει η εταιρία Hydra Rock Ακίνητα Μονοπρόσωπη ΑΕ.

Ο επενδυτικός φάκελος της Hydra Rock κατατέθηκε στην εταιρία Enterprise Greece με την υπ’ αριθ. 14300/29-07-2024 αίτηση προκειμένου να ενταχθεί στο νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων όσο αφορά τη χωροθέτηση με την κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.) και τη λήψη του κινήτρου ταχείας αδειοδότησης του άρθρου 9 του ν.4864/2021.

Η Hydra Rock ιδρύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σκοπό την ενασχόληση στους τομείς ακινήτων και τουρισμού και σε αυτήν συμμετέχει ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης (του Βαρδή Βαρδινογιάννη) του ομίλου Motor Oil.

Όπως σημειώνεται στο προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο, προϋπολογισμού 475 εκατ. ευρώ, θα κατασκευαστούν ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο, αποτελούμενο από ένα Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα και ένα συγκρότημα κατοικιών (τουριστικό χωριό) σε έκταση, εκ της οποίας τα 1714,17 στρέμματα υπάγονται στον Δήμο Πόρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 40 βρίσκονται, σε απόσταση 700 μέτρων, στην περιοχή Μετόχι του Δήμου Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου.

Ο φάκελος της επένδυσης έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως 27 Οκτωβρίου.

Πηγή:naftemporiki.gr