Η Ελλάδα στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

Δυναμική και πολύπλευρη η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, με 60 εκδότες, πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, πέντε συγγραφείς, περισσότερες από 750 εκδόσεις στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, και με έμφαση στη δικτύωση και τη μετάφραση της ελληνικής λογοτεχνίας.

Μετά την παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου LIBER στη Βαρκελώνη (1-3 Οκτωβρίου 2024), σειρά έχει η 76η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης στη Γερμανία. Είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη διεθνής έκθεση βιβλίου στην Ευρώπη.

Πέρυσι εκπροσωπήθηκαν συνολικά 4.000 εκθέτες, από 95 χώρες. Φέτος, η έκθεση, με επίσημη προσκεκλημένη την Ιταλία, θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Ο νεοσύστατος Οργανισμός του υπουργείου Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ελληνικό Περίπτερο (HALL 4.1, no. G27), όπου θα προβληθούν και τα βιβλία που εκδόθηκαν, σε άλλες γλώσσες, στο πλαίσιο της πλατφόρμας GreekLit, την οποία χρηματοδοτεί το υπουργείου Πολιτισμού, με πόρους του ταμείου Ανάκαμψης για μεταφράσεις τίτλων, κάθε κατηγορίας της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.

Στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν περίπου 60 εκδότες, πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς, από τους οποίους 27 θα παραβρεθούν με φυσική παρουσία. Επιπλέον, θα προβληθούν περισσότερες από 750 εκδόσεις, όπως του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του, στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες, των πολιτιστικών ιδρυμάτων και των εκδοτικών οίκων, ελληνικών και ξένων που εκδίδουν μεταφράσεις ελληνικών βιβλίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ