Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο «Λάμπρος» της 17Ν

Αθήνα.- Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο «Λάμπρος» της 17Ν πήρε άδεια για δεύτερη φορά από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού έλαβε χθες ( 17/10) ο «αρχηγός» της 17Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος θα παραμείνει εκτός σωφρονιστικού καταστήματος για έξι ημέρες.

Σύμφωνα με το iefimerida, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος θα επιστρέψει στη φυλακή στις 23 Οκτωβρίου, ενώ θα πρέπει κάθε μέρα να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που ο «Λάμπρος» της 17Ν παίρνει άδεια, αφού το 2022 είχε λάβει την πρώτη τριήμερη άδεια για να επιστρέψει στο σπίτι του, 20 χρόνια μετά την καταδίκη του!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο αρχηγός της 17Ν είχε νοσηλευτεί φρουρούμενος στο νοσοκομείο Σωτηρία με πνευμονική εμβολή.

Αυτό που έχει τονίσει αρκετές φορές το περιβάλλον του είναι το γεγονός ότι οι ακατάλληλες συνθήκες της φυλακής σε συνδυασμό και με την ηλικία του επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος συνελήφθη στις 17 Ιουλίου 2002 στο σπίτι του στους Λειψούς.

Δικάστηκε και καταδικάστηκε ως αρχηγός της 17Ν χωρίς ποτέ ο ίδιος να παραδεχθεί, έστω και την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Πρωτόδικα στον Γιωτόπουλο επιβλήθηκαν 21 φορές ισόβια καθώς του απέδωσαν ηθική αυτουργία στις επιθέσεις της οργάνωσης, ενώ στο εφετείο η ποινή μειώθηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη

Πηγή:gazzetta.gr