Τι ακριβώς συμβαίνει με το 4ο Σχολείο Μονάχου;

Φωτογραφία αρχείου.

Σήμερα στο 4ο δημοτικό σχολείο. Διαμαρτυρία γονέων για το γεγονός ότι δεν προκύπτει εξέλιξη στο γνωστό στεγαστικό πρόβλημα.

(Πηγή: doryforos.org. 17 Οκτωβρίου 2024)

Οι γονείς και κηδεμόνες του 4ου Δημοτικού Σχολείου «Αριστοτέλης» και του συστεγαζόμενου Α΄ Γυμνασίου Μονάχου κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις γιατί τα παιδιά τους κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολείο.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Όπως είπε στη Deutsche Welle ο Βασίλης Καραμαγκιόλης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου, υπάρχει κακό προηγούμενο από ελληνόγλωσσα σχολεία που έκλεισαν στο Άουγκσμπουργκ, το Νταχάου, το περασμένο καλοκαίρι το Β΄ Δημοτικό «Πυθαγόρας» στο Μόναχο και τώρα ήρθε η σειρά του «Αριστοτέλης», ενός σχολείου που στεγάζεται σε ένα κτήριο – φιλέτο, με ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα για να λειτουργήσει σωστά. «Πρόκειται συνολικά για 891 παιδιά, 180 στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου συν την προπαρασκευαστική του Λυκείου, 206 παιδιά του Δημοτικού και γύρω στα 400 παιδιά που μαθαίνουν τη γλώσσα το Σάββατο, στα λεγόμενα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας. Πού θα πάνε αυτά τα παιδιά, τί θα γίνουν;» αναρωτιέται ο κ. Καραμαγκιόλης.

(Από παλαιότερη ανάρτηση του doryforos. org)

Στο μεταξύ, απορία δημιουργεί το γεγονός ότι πρόσφατα (17 Αυγούστου 2024) ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού σχολείου Μονάχου και το 1ου Γυμνασίου, με ανακοίνωσή του είχε ενημερώσει τους γονείς και μαθητές για την απόφαση του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ενοικίαση νέου σχολικού κτιρίου που “…θα στεγάσει εφεξής τόσο το Δημοτικό όσο και το Γυμνάσιο”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση εκείνη, μεταξύ άλλων τονίζονταν: “θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια εξέλιξη ύψιστης σημασίας που αφορά τη μελλοντική στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Αριστοτέλης και του Γυμνασίου. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, στις 12 Αυγούστου δόθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό η εντολή για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης του νέου κτηρίου, το οποίο πρόκειται να στεγάσει τα σχολεία μας. Η εν λόγω σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί αμέσως μόλις ο νέος Γενικός Πρόξενος αναλάβει τα καθήκοντά του, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας.

Το νέο κτήριο, στο οποίο πρόκειται να στεγαστούν οι μαθητές μας, βρίσκεται επί της οδού Max-Diamant-Str., απέναντι από το αστυνομικό τμήμα, και εξυπηρετείται άριστα από τις στάσεις του U-Bahn γραμμής 2, Am Hart και Frankfurter Ring. Η μεταστέγαση στο νέο κτήριο θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη του συμβολαίου μίσθωσης του παλαιού κτηρίου τον Αύγουστο του 2025”.

(από δημοσίευμα της Panhellenic Post, 17 Αυγούστου 2024).

Και το ερώτημα που τίθεται είναι τούτο: Τι ακριβώς έχει συμβεί; Το Υπουργείο “αθέτησε” τη δεσμευσή του ή ο Σύλλογος Γονέων δεν τα λέει σωστά; Θα μας απαντήσει κάποιος;

Φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Doryforos. org από τη σημερινή διαμαρτυρία.