Συναγερμός για βόμβες σε Εφετείο, Σύνταγμα και ΚΑΤ

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές – Με mail η ενημέρωση

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στις Αρχές έπειτα από απειλητικό email για τοποθέτηση βομβών σε τρία σημεία.

Ειδικότερα, το email που έφτασε σε υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί στο μετρό του Συντάγματος, στο Εφετείο Αθηνών και στο ΚΑΤ.

Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία αναφορά σε χρονικό όριο για την έκρηξη των μηχανισμών.

Λήξη συναγερμού στο Εφετείο

Το κτίριο του Εφετείου εκκενώθηκε άμεσα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να μην επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο στο κτίριο.

Στα σημεία που αναφέρονταν στο email βρέθηκαν άμεσα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να κάνουν έλεγχο.

Ο χώρος του Εφετείου ελέγχθηκε από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. και λίγο πριν τις 10:00 το πρωί άνοιξαν οι πόρτες για το κοινό.

Ο Συναγερμός έληξε και στο ΜΕΤΡΟ.

Στα αγγλικά το μήνυμα

«Στο επίσημο email της ΕΛ.ΑΣ ήρθε ένα email στα αγγλικά που ανέφερε πως θα υπάρξει έκρηξη σε τρία σημεία. Εστάλησαν στο ηλεκτρονικό έγκλημα τα email. Τα κλιμάκια από τις ειδικές υπηρεσίες έχουν φτάσει στο σημείο και περιμένουμε την πρώτη απάντηση από τη ηλεκτρονικό έγκλημα. Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάτι. Γίνονται έρευνες» ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.