Λεμεσός και Μασσαλία επιβεβαίωσαν το κοινό όραμα για το μέλλον

Κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο Μασσαλίας: η κα Michèle Rubirola, ο κ. Γιάννης Αρμεύτης, η αντιπροσωπεία του Δημαρχείου Λεμεσού και αριστερά στη φωτογραφία ο Πρόξενος της Κύπρου στη Μασσαλία κ. Άλκης Βοσκαρίδης

 

Μασσαλία.- Ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Γιάννης Αρμεύτης, μαζί με επίσημη αντιπροσωπεία του Δήμου Λεμεσού, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μασσαλία από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2024, ενισχύοντας τις ήδη ισχυρές διμερείς σχέσεις των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. Η επίσκεψη αυτή επιβεβαίωσε την κοινή πολιτική βούληση για στενότερη συνεργασία και τη δέσμευση των δύο πόλεων να αντιμετωπίσουν από κοινού σύγχρονες προκλήσεις

Την πρώτη μέρα της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία της Λεμεσού επισκέφτηκε το Λιμάνι της Μασσαλίας για να ενημερωθεί για τις σύγχρονες υποδομές ηλεκτροδότησης κρουαζιερόπλοιων. Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιμανιού, κ Christophe Castaner και τον κ. Frédéric Dagnet , συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενσωμάτωσης παρόμοιων βιώσιμων πρακτικών στη Λεμεσό, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων καθώς και η σχέση του λιμανιού με την πόλη.

Στις 10 Οκτωβρίου, η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με θερμή υποδοχή από την 1η Αντιδήμαρχο και τέως Δήμαρχο της Μασσαλίας, κα Michèle Rubirola, στο Δημοτικό Μέγαρο. Στην επίσημη συνάντηση, οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη επικαιροποίησης της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Λεμεσού και Μασσαλίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, των αστικών υποδομών και της προσπάθειας των δύο πόλεων για κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις στο πλαίσιο της Αποστολής Πόλεων 2030 .


Κατά την επίσκεψη στη Μητροπολιτική Διοίκηση της Μασσαλίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους αντιπροέδρους κ. Vincent Languille και Henri Pons, όπου αναλύθηκαν οι καλές πρακτικές της Μασσαλίας στον σχεδιασμό του τραμ. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την ενσωμάτωση αυτών των πρακτικών και στη Λεμεσό. Ο Δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε θερμά τη Μητροπολιτική Διοίκηση, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους συνεργασίες συμβάλλουν στη βελτίωση των αστικών υποδομών και στις δύο πόλεις.


Ένα από τα κορυφαία σημεία της επίσκεψης ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης Κυπρίων καλλιτεχνών από το Δήμαρχο Λεμεσού και την 1η Αντιδήμαρχο Μασσαλίας, με κεντρικό πρόσωπο τον Λεμεσιανό ζωγράφο Βίκτωρα Ιωαννίδη. Η έκθεση φιλοξενείται σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της Μασσαλίας και στοχεύει στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων.


Στις 11 Οκτωβρίου, η αντιπροσωπεία παρακολούθησε την παρουσίαση του Στρατηγικού Πλάνου της Μασσαλίας για την αστική ανάπτυξη και τις μεταφορές από τον κ. Christophe Soullier, Διευθυντή Υποδομών, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε εργοτάξιο του τραμ. Στη συνέχεια, ο κ. Stéphane Ghio, Διευθυντής Στρατηγικής και Καινοτομίας στον Οργανισμό Euroméditerranée, παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις και πρωτοβουλίες στον τομέα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.


Η επίσκεψη αυτή, η οποία συντονίστηκε από τον πρόξενο της Κύπρου στη Μασσαλία κ. Άλκη Βοσκαρίδη, ολοκληρώθηκε με ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας και ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, με στόχο την υλοποίηση πρακτικών έργων που θα ωφελήσουν τους πολίτες των δύο πόλεων. Οι Δήμοι Λεμεσού και Μασσαλίας δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την ανάπτυξη και ευημερία των πολιτών τους, ανταλλάσσοντας ιδέες και πρακτικές που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Λεμεσός και η Μασσαλία επιβεβαίωσαν το κοινό όραμα για το μέλλον, χτίζοντας γέφυρες συνεργασίας σε διάφορους τομείς, και προγραμματίζοντας τις περαιτέρω δράσεις τους ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη και η ευημερία στις δύο πόλεις.

Πηγή: Limassol Today

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε