Η Brussels Airlines ξεκινά πτήσεις προς την Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Καθ´ όλη τη διάρκεια του έτους θα εκτελεί πλέον πτήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας η Brussels Airlines, η βελγική αεροπορική εταιρεία και εθνικός αερομεταφορέας.

Μέχρι τώρα, όλοι οι ελληνικοί προορισμοί στο πρόγραμμα της βελγικής αεροπορικής εταιρείας ήταν εποχικοί κατά τη θερινή περίοδο. Ωστόσο, η Brussels Airlines καταγράφει αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από την Ελλάδα προς τις Βρυξέλλες, καθώς και από τις Βρυξέλλες προς την Ελλάδα.

Εκτός από την Αθήνα, όλοι οι προορισμοί της Brussels Airlines στην Ελλάδα είναι τουριστικοί προορισμοί με έντονη εποχική ζήτηση.



Η Αθήνα προσελκύει μεικτό κοινό τόσο τουριστικό όσο και επαγγελματικό. Οι επιβάτες στη γραμμή μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας προέρχονται κυρίως από τις Βρυξέλλες (62%), ενώ το 21% των επιβατών προέρχεται από την Αθήνα. Το 17% των επιβατών μεταβαίνουν μέσω Βρυξελλών προς την Αθήνα.

Ως αεροπορική εταιρεία-κόμβος, η Brussels Airlines προσφέρει στους επιβάτες δυνατότητα διασύνδεσης με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό και διηπειρωτικό δίκτυο της στο αεροδρόμιο Βρυξελλών.

Κατά τη χειμερινή περίοδο 2024-2025, η Brussels Airlines θα εκτελεί 4 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Αθήνα.

Εκτός από τις πτήσεις που εκτελεί η Brussels Airlines, η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται και με την Aegean Airlines σε κοινές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ