Άρχισε το 29ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μελβούρνης

Το 29ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, που παρουσιάζεται από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ), άρχισε χθες Τρίτη 15 Οκτωβρίου το βράδυ στον εμβληματικό κινηματογράφο Astor με την πολυαναμενόμενη κωμωδία «Άκου Ποιος Μιλάει», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Νιάρχου και με πρωταγωνιστή τον Ηλία Μελέτη. Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη δύο εβδομάδων εορτασμού του ελληνικού κινηματογράφου στη Μελβούρνη, με προβολές στα Palace Cinema Como, Palace Cinemas Pentridge και Palace Balwyn Cinema.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιο ορόσημο στο πολιτιστικό ημερολόγιο της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης, το Astor γέμισε με σινεφίλ που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, απολαμβάνοντας τη ζωντανή ατμόσφαιρα. Οι παρευρισκόμενοι έλαβαν αναμνηστικές τσάντες του φεστιβάλ, γεμάτες με προϊόντα και δώρα από τους χορηγούς, πριν την έναρξη της πολυσυζητημένης κωμωδίας.

Η ταινία «Άκου Ποιος Μιλάει» έθεσε τον ιδανικό τόνο για το φεστιβάλ, προσφέροντας μια ζεστή προσέγγιση στο να ακούμε την εσωτερική μας φωνή και να αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο στους αγαπημένους μας. Το χαρακτηριστικό κωμικό στυλ του Νιάρχου έκανε το κοινό να γελάει, ενώ παράλληλα έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα που άγγιξε βαθιά τους θεατές.

Ο Λεωνίδας Βλαχάκης, Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής της ΕΚΜ, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το φετινό φεστιβάλ, αναγνωρίζοντας τη διαρκώς αυξανόμενη σημασία του ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στη Μελβούρνη: «Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου ενδυναμώνεται συνεχώς και χαίρομαι πολύ που βλέπω πόσο αγγίζει την ευρύτερη κοινότητα. Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να αναδείξουμε το ταλέντο των Ελλήνων σκηνοθετών, τόσο των αναδυόμενων όσο και των καταξιωμένων, που συνεχίζουν να διευρύνουν τα όρια και να εξερευνούν νέες διαστάσεις στην αφήγηση. Είναι τιμή μου να βλέπω τόσους επισκέπτες απόψε, καθώς ξεκινάμε ένα φεστιβάλ που υπόσχεται να μείνει αξέχαστο. Σας προσκαλώ όλους να δείτε τις ταινίες, να γίνεται μέρος των ιστοριών και να γιορτάσουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι στον ελληνικό κινηματογράφο.»

Μετά την προβολή, ακολούθησε δεξίωση που έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συνομιλήσουν με σκηνοθέτες, ξεχωριστούς προσκεκλημένους και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανταλλάσσοντας απόψεις για την ταινία και το συναρπαστικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ένα αξιοσημείωτο σημείο της βραδιάς ήταν η κλήρωση ενός εισιτηρίου με επιστροφή στην Ελλάδα, ευγενική προσφορά της Scoot.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου και υπόσχεται ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ταινιών, που περιλαμβάνει παγκόσμιες πρεμιέρες και  πάνελ συζητήσεων με σκηνοθέτες που θα παραβρεθούν αυτοπροσώπως.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε: https://greekfilmfestival.com.au/melbourne/films

ertnews.gr