Στην Μελβούρνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Μετά το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη  ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχηκ.κ. Βαρθολομαίο, ο ποίος φθάνει το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, σε ειδική πτήση με αεροσκάφος που του διέθεσε ο Πρωθυπουργός Anthony  Albanese.

Την Κυριακή θα γίνει παρέλαση προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη και αναμένεται να παραστεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Anthony  Albanese, ο οποίος διέθεσε ποσό 25 εκατ. δολάρια για την ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού.

Σημαντική στιγμή η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Μελβούρνη, στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, σε μήνυμά του, υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της επίσκεψης για τους πιστούς και για τον Ελληνισμό, επισημαίνοντας την ευκαιρία να λάβουν την ευλογία του «Πρώτου της Ορθοδοξίας» στον τόπο που τους φιλοξενεί ως δεύτερη πατρίδα. Ειδικότερα, αναφέρει: «Οι παρούσες γενιές της Ομογένειας έχουν μια σπάνια ευκαιρία να υποδεχθούν τον Πατριάρχη του Γένους μας, τον θεματοφύλακα της Ορθόδοξης πίστης και της ιστορίας μας. Στο πρόσωπό του βλέπουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας».
Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αυστραλία, μετά από την προηγούμενη το 1996. Η τρέχουσα επίσκεψη έρχεται σε μια περίοδο όπου η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, υπό την καθοδήγηση του κ. Μακαρίου, έχει καταφέρει να δημιουργήσει άριστο κλίμα στις σχέσεις με τις Ελληνικές Κοινότητες της χώρας, ενώ έχει ενισχύσει τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις της.
Η ανανέωση του ποιμνίου είναι επίσης αξιοσημείωτη, με τη νέα γενιά να συμμετέχει ολοένα και περισσότερο στις εκκλησίες, αποτέλεσμα των προσπαθειών του Αρχιεπισκόπου να προσεγγίσει άμεσα τους σύγχρονους φορείς της ελληνικότητας και της πίστης, συνεχίζοντας την παράδοση που κληρονόμησαν οι γονείς και οι παππούδες τους σε δύσκολες εποχές.