Έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας του σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη στο Βερολίνο

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου Βρανδεμβούργου φιλοξενεί την έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας του βραβευμένου σκιτσογράφου της Εφ.Συν. και του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», Μιχάλη Κουντούρη, με τίτλο: Made in Europe.

“Η καυστικότητα των σκίτσων του απέναντι σε θεσμούς και κυρίαρχες ιδεολογίες, η απουσία ή η ελάχιστη χρήση λέξεων, δίνει έναυσμα για συζήτηση μεταξύ μας και με τον καλλιτέχνη” σημειώνουν οι διοργανωτές στην πρόσκλησή τους.

Τα “Μade in Europe” θέματα του έργου του σκιτσογράφου βάζουν στο επίκεντρο της συζήτησης την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη (καινούριο ή παλιό φρούτο;), το προσφυγικό και την πολιτική της ΕΕ και των «δημοκρατικών» κρατών.

Photo credits: Griechische Akademiker Berlin-Brandenburg e.V.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου Βρανδεμβούργου καλεί τα μέλη και τους φίλους / φίλες του “σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις, να ανταλλάξουμε απόψεις, να κουβεντιάσουμε με τον καλλιτέχνη, με επιστήμονες που ασχολούνται με τα θέματα και με εργαζόμενους σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στο Βερολίνο.

Σε ένα ιδιαίτερο Stammtisch / Workshop με τον Μιχάλη Κουντούρη καλούμε ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, να θέσουν τις ερωτήσεις τους σε σχέση με την τέχνη του σκίτσου, τις διάφορες τεχνικές και ότι άλλο τους απασχολεί“.

Η έκθεση και οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν από 19.10 έως και 04.11 στο SaliGari Bar (Simplonstraße 23, 10245 Berlin)

Σάββατο 19.10, στις 18:00: “Made in Europe” Φασισμός

Κυριακή 27.10, στις 16:00: Stammtisch Workshop Σκίτσου

Κυριακή 03.11, στις 16:00: “Made in Europe” Προσφυγικό

Πηγή:europolitis.eu