Το 15ο Φεστιβάλ Οδύσσεια στη Ν. Αυστραλία

Την έναρξη του 15ου Φεστιβάλ Οδύσσεια ανακήρυξαν, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου , σε επίσημη εκδήλωση στο Ολύμπικ Χωλ, ο εκτελών χρέη προέδρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας, Παναγιώτης Γκαρδιακός και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Ππύρος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sbsradio αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του εκλιπόντος προέδρου της ΕΟΚΝΑ, Βασίλειου Γκόνη. Ο κ. Γκαρδιακός, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η έναρξη του φεστιβάλ δίνει το έναυσμα στην ομογένεια να συμμετέχει και πάλι σε εκδηλώσεις, μετά τους περιορισμούς της πανδημίας των τελευταίων δύο ετών.

Απευθυνόμενη στους παρευρισκομένους η  αξ. Mira El Dannawi, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, της Νότιας Αυστραλίας, Peter Malinauskas,  και την υπουργό Πολιτισμικών Υποθέσεων, Zoe Bettison,  δήλωσε ότι «το Φεστιβάλ ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι ένα από ατ σημαντικότερα γεγονότα στο Πολυπολιτισμικό ημερολόγιο της  Πολιτείας μας», και επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να ενισχύσει τα κοινοτικά σχολεία γλώσσας, επενδύοντας 4 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερα χρόνια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν, επίσης, τα Βραβεία Τέχνης. Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Maria Tsoulis για τον πίνακά της με τίτλο “Ενθυμούμενη τον Παππού”, δεύτερο και τρίτο βραβείο απέσπασαν οι Joanna Kalamboyas και Nicholas Tsatsaronis αντίστοιχα.

Το Φεστιβάλ Οδύσσεια θα συνεχιστεί έως τις 6 Νοεμβρίου, και συμπεριλαμβάνει το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Ν. Αυστραλίας Greek Orthodox Community of SA (gocsa.org.au)

Πηγή: sbs.com.au/greek