Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορτάσει η ομογένεια της Βοστώνης

Την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, θα τιμήσει η Ομογένεια της Βοστώνης και γενικότερα της Νέα Αγγλίας, με εορτασμό την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ο οποίος θα γίνει στο γενικό προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη, από τις 3 έως τις 5 μ.μ..

Σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γενικού προξενείου Βοστώνης, τον εορτασμό διοργανώνει ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος και είναι ανοικτός σε ολόκληρη την Ομογένεια η οποία προσκαλείται να συμμετάσχει.

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορτάσει η ομογένεια της Βοστώνης

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος θα αναπέμψει την προσευχή και θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Βαμβακάς, Καθηγητής – Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο Emmanuel College στη Βοστώνη και Διευθυντής στο Ινστιτούτο Μελετών Ανατολικής Μεσογείου (Director of Institute of Eastern Mediterranean Studies).

Στον εορτασμό θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες ελληνικών σχολείων των κοινοτήτων της Μητρόπολης Βοστώνης, με απαγγελίες ποιημάτων και επίκαιρες αφηγήσεις για την εθνική επέτειο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση.

Πηγή:ekirikas.com,ertnews.gr