Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι επόμενες ημερομηνίες πληρωμών*

Ανοιχτή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Ανοιχτή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για την υποβολή νέων αιτήσεων. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
Το επίδομα υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που δηλώνονται στην αίτηση και το οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2022. Μετά την υποβολή της φετινής δήλωσης εισοδήματος, θα υπολογιστούν τα εισοδήματα του 2023.
Προϋποθέσεις και διαδικασία αίτησης
Για την έγκριση του επιδόματος παιδιού, είναι απαραίτητο τα εξαρτώμενα τέκνα να φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση (από το προνήπιο μέχρι και το γυμνάσιο) και να έχουν επαρκή φοίτηση. Κατά την υποβολή της αίτησης, οι δικαιούχοι πρέπει να δηλώσουν:
– Τα στοιχεία της σχολικής μονάδας
– Την τάξη και τον αριθμό μητρώου του τέκνου.
Αν όλα τα στοιχεία είναι ορθά, η αίτηση προχωρά. Σε περίπτωση διασταύρωσης λαθών, οι δικαιούχοι θα κληθούν να επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι:
– Έλληνες πολίτες
– Ομογενείς αλλοδαποί με δελτίο ομογενούς
– Πολίτες κρατών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου
– Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, ανιθαγενείς και δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος
Ημερομηνίες πληρωμών
Οι δικαιούχοι έλαβαν ήδη τις πρώτες τέσσερις δόσεις του επιδόματος στις 29 Μαρτίου, 31 Μαΐου, 31 Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου. Η πέμπτη δόση θα καταβληθεί στις 29 Νοεμβρίου, ενώ η έκτη δόση, που αφορά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αναμένεται μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου.