Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0 (Ολοκληρωμένο)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Έτσι έπαιξαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Μλαντένοβιτς, δεξιό τον Μπάλντοκ και τον Ίνγκασον με τον Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας. Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας στον άξονα του κέντρου. Αριστερός εξτρέμ ο Τζούρισιτς, δεξιός ο Τετέ και σέντερ φορ ο Ιωαννίδης. Στο 44′ ο Ιωαννίδης έγινε αναγκαστική αλλαγή και την θέση του πήρε ο Σπόραρ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό, έχοντας τον Τζολάκη στην υπεράσπιση της εστίας, τον Ορτέγκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Kοστίνια στο δεξί και τον Κάρμο με τον Ρέτσο στο κέντρο αυτής. Μουζακίτης, Εσέ, Ολιβέιρα οι τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Ο Μαρτίνς στο αριστερό ”φτερό”, ο Ροντινέι στο δεξί και στη κορυφή της επίθεσης ο Ελ Καμπί.

Ανώτερος αλλά άστοχος ο Παναθηναϊκός

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, πιο επικίνδυνος και αξιοποιώντας κατά κύριο λόγο την αριστερή του πτέρυγα, δημιούργησε κινδύνους για την άμυνα του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Αλόνσο απείλησε για πρώτη φορά με κεφαλιά του Γεντβάι στο 14′ που πέρασε άουτ. Στο 16′ το σουτ του Τζούρισιτς πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 21′ ο Ίνγκασον δεν κατάφερε να βρει στόχο με κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα σουτ του με τον Έσε στο 25′ για να… απαντήσει το Τριφύλλι με σουτ του Μλαντένοβιτς που πέρασε λίγο άουτ. Οι Πειραιώτες, πάντως, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 35′, όταν μετά από λάθος του Λοντίγκιν, ο Ελ Καμπί πλάσαρε αλλά ο Ίνγκασον έσωσε πάνω στην γραμμή. Οι ”πράσινοι” κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, με Τετέ και Τζούρισιτς πατούσαν εύκολα στη περιοχή αλλά δεν έβρισκαν καλές εκτελέσεις.

Στο 37′ ο Ιωαννίδης δεν σούταρε όπως θα ήθελε ενώ στο 37′ ο Τσέριν σούταρε πάνω στα σώματα, δύο φάσεις μετά από εξαιρετικές ατομικές ενέργειες του Τετέ.

Οι πιο μεγάλες φάσεις του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο ήρθαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Τζολάκης, όμως, νίκησε δύο φορές τον Σπόραρ σε φάση διαρκείας έπειτα από κόρνερ.

Πιο απειλητικός ο Ολυμπιακός, η… μπίλια στο μηδέν

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ πιο ισορροπημένο, με τον Ολυμπιακό να κρατά περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να παίξει πιο άμεσα, χωρίς αυτό του να βγαίνει. Στο 71′ ο Μουζακίτης σουτάρει με τον Λοντίγκιν να διώχνει ενώ στο 77′ το Τριφύλλι είχε μεγάλη φάση με τον Ουναϊ να σουτάρει λίγο άουτ. Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά στο φινάλε, ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει πιο καθαρό μυαλό, βγαίνοντας στους χώρους και στο 91′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα. Ο Λοντίγκιν, όμως, νίκησε στο τετ α τετ και κάπως έτσι έμεινε το μηδέν μέχρι το φινάλε.

MAN OF THE MATCH: Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ο κίπερ του Ολυμπιακού έκανε μία τρομερή διπλή επέμβαση στο φινάλε του ημιχρόνου και γενικά έδωσε μεγάλη ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ένας από κάθε ομάδα. Από τον Παναθηναϊκό ο Αράο και από τον Ολυμπιακό ο νεαρός Μουζακίτης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις μεγάλες ευκαιρίες που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, πετώντας στα σκουπίδια σημαντικές στιγμές για να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε δύο αλλά τεράστιες φάσεις, με Ελ Καμπί και Μασούρα να μην βρίσκουν δίχτυα. Αμφότεροι οι αιώνιοι ήταν άστοχοι στη τελική προσπάθεια…

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Λοντίγκιν στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, όπου με ένα… τσαφ, έδωσε την μπάλα στον αντίπαλο έξω από την περιοχή. Ο Ίνγκασον τον γλίτωσε από τα χειρότερα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για χέρι του Ρέτσου στη τριπλή ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Ζίμπερτ και ο VAR, Κόρτους δεν είδαν παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTΑ: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο μηδέν, σε ένα αποτέλεσμα που… γλυκαίνει τους ”ερυθρολεύκους” και ”πικραίνει” τους ”πράσινους”, οι οποίοι έμειναν ξανά στο -7 από την κορυφή και τον πρωποπόρο ΠΑΟΚ.