Λαμπερή η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης

Η πρόεδρος του New York Film Society Μαρία Μίλη και η τιμώμενη ηθοποιός Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Νέα Υόρκη.- Λαμπερή ήταν η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Ν. Υόρκης, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 3ης Οκτωβρίου 2024 στο ιστορικό κινηματοθέατρο «Village East Cinema» στο Μανχάταν.

Το φεστιβάλ με την επωνυμία «New York Greek Film Expo 2024» διοργανώνεται από την Ελληνική Κινηματογραφική Εταιρεία (Hellenic Film Society – HFS) με ιδρυτή τον καθηγητή Τζέιμς ΝτεΜέτρο (James DeMetro).

Οικοδέσποινα του φεστιβάλ ήταν η νέα πρόεδρος Μαρία Μάιλς (Maria Miles), η οποία εξέπληξε το ακροατήριο με την ευγλωττία και το πιο σημαντικό με την βαθιά γνώση του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Ο σκηνοθέτης Χάρης Βαφειάδης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας”Μικρά Πράγματα που πήγαν λάθος” Θάνος Τοκάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μετά την εισαγωγική της ομιλία της προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο με τα επιτεύγματα στο θεατρικό σανίδι και στον κινηματογράφο της Βαγγελιώς Ανδρεαδάκη.

Αμέσως μετά απονεμήθηκε το βραβείο του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Ν. Υόρκης, στην κ. Ανδρεαδάκη.

Η κ. Ανδρεαδάκη, εμφανώς συγκινημένη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το βραβείο και για την θερμή υποδοχή που της επεφύλαξε το κοινό.

Αμέσως μετά προβλήθηκε η ταινία του Χάρη Βαφειάδη «Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος» και οι κ. κ. Χάρης Βαφειάδης και Θάνος Τοκάκης απάντησαν στα ερωτήματα του κοινού.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την πρεμιέρα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μετά το πέρας της ταινίας παρατέθηκε δεξίωση την οποία παρέθεσαν οι οικογένειες του Θεοδόση Ανδριώτη, του Γαβριήλ Ανδριώτη, του Γιώργου Ανδριώτη και του Κώστα Ανδριώτη στην μνήμη του αδελφού τους και συνάμα ευεργέτη της Αστόριας και της Νισύρου, του αειμνήστου Νίκου Ανδριώτη, που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε προ ενός περίπου έτους.

Στο «New York Greek Film Expo» θα προβληθούν εννέα ταινίες μεγάλου μήκους στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 13η Οκτωβρίου 2024.

Ακολουθώντας την παράδοση οι προβολές θα λάβουν χωριά αρχικά στο Village East Cinema, στο Φορτ Λι της Νέας Ιερσέης και θα λήξουν το βράδυ της Κυριακής με την προβολή των ταινιών «Εξέλιξη» και «Γιάννης Σπανός: Πίσω από την Μαρκίζα στο Μουσείο Κινηματογράφου της Αστόριας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για την αγορά εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.hellenicfilmusa.org ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 347-934-9497.

Η πρόεδρος Μαρία Μίλη και ο Θάνος Τοκάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή: anamniseis.net