Σεμινάρια ειδικών της ΕΛ.ΑΣ. στα Ελληνικά Σχολεία της Βαυαρίας

Με την υποστήριξη και του ” ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ”.

Νυρεμβέργη– Με σκοπό την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τους κινδύνους του διαδικτύου, των ρατσιστικών φαινομένων και της διακίνησης ναρκωτικών εντός του σχολικού οργανισμού, ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης και τα Fördervereine των ολοήμερων σχολείων Νυρεμβέργης και του 4ου Δημοτικού «Αριστοτέλης» Μονάχου, διοργανώνουν επίσκεψη κλιμακίου της Ελληνικής Αστυνομίας στο διάστημα 11-20 Οκτώβρη στα Ελληνικά Σχολεία και Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου, όπως επίσης στα Ελληνικά Σχολεία και Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Νυρεμβέργης

Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθούν προσαρμοσμένες παρεμβάσεις στις γονεϊκές κοινότητες των σχολείων και σε ενδιαφερόμενους ενήλικες σε Μόναχο όπως και Νυρεμβέργη-με την ευρεία υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης.

Στα διαστήματα 11-15.10 (Μόναχο) και 16-20.10 (Νυρεμβέργη), τέσσερις έμπειροι και ειδικής κατάρτισης αξιωματικοί των Διευθύνσεων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής βίας, Καταπολέμησης Ναρκωτικών και Διαδικτυακών Κινδύνων της ΕΛ.ΑΣ, θα εφαρμόσουν εντός του σχολικού ωραρίου διαδραστικές εισηγήσεις που αφορούν στις ειδικότητές τους, τις οποίες ήδη διενεργούν σε σχολεία της Ελλάδας μ` εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο αναλυτικός προγραμματισμός για σχολεία και ενήλικες ανακοινώνεται στο ειδικό γραφικό-αφίσα που δημοσιεύεται.

Η παραπάνω δράση των συνεργατών φορέων, στοχεύει αφενός-αυτονόητα στην ενημέρωση του σχολικού οργανισμού για κάθε αδιόρατο κίνδυνο που απειλεί τις νεαρές ηλικίες, αφετέρου στην παροχή ενός διαρκούς εκπαιδευτικού και έκτακτου γνωσιακού εργαλείου σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κοινωνία.

Στα σεμινάρια δεν επιδιώκεται απλώς η μετωπική διδασκαλία των επικίνδυνων φαινομένων αλλά επιχειρείται μεθοδικά η αφύπνιση των ανακλαστικών του ακροατηρίου μέσω διαλόγων, παραδειγμάτων επικαιρότητας και δέσμευσης περαιτέρω συμπαραστάσεων, όπως των γραμμών S.O.S 24/7 της ΕΛ.ΑΣ.

Εφικτή φιλοδοξία της πρωτοβουλίας παραμένει η θεσμοποίηση ανάλογων συνεργασιών μεταξύ πολιτιστικών φορέων και σχολικών κοινοτήτων του απόδημου ελληνισμού. Με γνώμονα την εμπειρία της κατ` έτους επίσκεψης έγκριτων συμβουλευτικών δομών από την Ελλάδα στα σχολεία της Νυρεμβέργης-φέτος για πρώτη φορά και στα σχολεία του Μονάχου, ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης παραινεί σε εξωστρέφεια και ουσιώδη κοινωνικό διάλογο πεδίου κάθε πολιτιστικό από τα δεκάδες σωματεία των απόδημων Ελλήνων.

Να σημειωθεί πως ο προγραμματισμός της επίσκεψης των ειδικών αξιωματικών της ΕΛ.ΛΑΣ στη Βαυαρία τίθεται υπό την έγκριση του Σ.Γ. Μονάχου και βασίζεται στην πρόθυμη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων Μονάχου και Νυρεμβέργης.

Την επικοινωνιακή και όχι μόνο υποστήριξη της διοργάνωσης ανέλαβε ο δημοσιογραφικός ιστότοπος Δορυφόρος Μονάχου, ενώ τις οικονομικές χορηγίες συμπληρώνουν γενναιόδωρα οι επιχειρήσεις Gartenstadt, Pizzeria Il Mondo, Taverna Meteora, Hotel Ibis, In Mamas Küche, Sweet Box, Atlas Feinkost, Restaurant Panorama, Velvet Coffee & More, Taverna Armonia, Taverna Pan s, η ψυχαγωγική διαδικτυακή πλατφόρμα Pasatempo και το διαδικτυακό ραδιόφωνο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Radio Ellinadiko καθώς και οι συλλογικότητες των γονέων και κηδεμόνων 1 ου Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Νυρεμβέργης. Ευχαριστούμε επίσης τον πατέρα Σιώμο για την ευγενική παραχώρηση του πολιτιστικού κέντρου της ενορίας των Αγίων Πάντων Μονάχου.

Οι διοργανωτές,

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης

Verein zur Förderung der griechischen Mitagsbetreuung e.V.

Förderverein Aristoteles Schule in München e.V.

 

Πηγή:doryforos-europa.blogspot.com