Άστοχη Ενέργεια η Απουσία των δύο π. Αρχηγών της ΝΔ από την Επέτειο Ίδρυσης του Κόμματος

ΓΝΩΜΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Είναι κάποιες στιγμές που ακόμη και «δυνατά μυαλά» μπερδεύουν τα πράγματα και παίρνουν λάθος αποφάσεις. Μία τέτοια στιγμή ήταν αυτή που οδήγησε τα δύο προβεβλημένα και καθ΄ όλα άξια,  στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, στην –κατά τη γνώμη μας- λάθος απόφαση να απουσιάσουν από την εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Απουσία η οποία, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αίσθηση καθώς πρόκειται για δύο πρώην προέδρους του κόμματος,  και δύο πρώην Πρωθυπουργών. Τα δύο αυτά ιστορικά στελέχη απουσίασαν παρότι προσεκλήθησαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην γιορτή για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Στην δική μας κρίση η απουσία  τους ήταν ατόπημα. Ήταν και άστοχη ενέργεια.

Δεν θα υπεισέρθουμε στο ποιες διαφωνίες ή διαφορές των δύο στελεχών της παράταξης  με την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε την απόφασή τους αυτή. Ούτε θα σχολιάσουμε το εάν οι όποιες διαφωνίες τους είναι σωστές ή μη σωστές. Η απουσία τους ήταν άστοχη και άτυχη ενέργεια, διότι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιόρταζε, ούτε η πολιτική της κυβέρνησής του εκρίνετο.  Χθες, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Ρηγίλης, γιορτάζονταν η επέτειος ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ήτανε, με άλλα λόγια, η εορτή απόδοσης τιμής στον Ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή και κατ επέκταση στο κόμμα που ίδρυσε, για την προσφορά τους  στην Δημοκρατία, στην Κοινωνία και στην Ελλάδα ΣΥΝΟΛΙΚΑ όλα τα 50 χρόνια και από ΟΛΟΥΣ τους Αρχηγούς.

Και η προσφορά αυτή δεν κρίνεται από τυχόν κάποιες περιστασιακές άστοχες αποφάσεις κάποιων αρχηγών ή από όποια παράπλευρη «γραμμή» πλεύσης του κόμματος, καθώς, άλλωστε, κάθε κριτική από τη φύση της είναι υποκειμενική.  Μην ανατρέξουμε στο παρελθόν για να ενθυμηθούμε κάποιες «άτυχες αποφάσεις» κάποιων άλλων αρχηγών της ΝΔ…

Δεν είναι αυτή, όμως, η ουσία του θέματος που αδικαιολόγητα δημιούργησαν οι δύο παρελθόντες αρχηγοί της ΝΔ.   Η ουσία είναι ότι η απουσία τους  ήταν άστοχη  ενέργεια για έναν ακόμη λόγο. Διότι σκιάζει το ΣΥΝΟΛΟ της προσφοράς της ΝΔ στον τόπο και εν τείνει μέτρο «αποδοκιμάζει» τον Ιδρυτή της, τις ιδέες και την πολιτική του οποίου θέλουν, υποτίθεται, να υπερασπισθούν!

Με την απουσία τους αποδοκίμασαν αυτόν που κυρίως τίμησαν, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή,  υπουργοί, βουλευτές αλλά και απλά μέλη της Νέας Δημοκρατίας και πολλοί νεολαίοι και πλήθος κόσμου που “συγκεντρώθηκαν στο σημείο εορτασμού υπό τους ήχους του ύμνου του μακροβιότερου κόμματος της χώρας, κρατώντας σημαίες της «γαλάζιας» παράταξης”, όπως επιγραμματικά γράφτηκε σε κάποιες εφημερίδες.

Αυτούς όλους και πάνω απ΄όλα τον Ιδρυτή,  όφειλαν να τιμήσουν με την παρουσία τους οι δύο πρώην αρχηγοί και πρωθυπουργοί. Και για ό,τι άλλο, η Νέα Δημοκρατία έχει δημοκρατικές διαδικασίες και ελεγκτικά όργανα και συνέδρια στα οποία θα μπορούσαν να καταθέσουν, για να συζητηθούν, τις όποιες αντιρρήσεις τους.

«Σας ζητώ σήμερα να τιμήσουμε όλους τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, παρόντες και απόντες», είπε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και έριξε την αυλαία, σώζοντας (;) την παράσταση…