Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ

Άρχισε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Δεν έχει επιβεβαιώσει η Τεχεράνη.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι έχουν εκτοξευθεί πύραυλοι από το Ιράν στο Ισραήλ, ενώ σειρήνες ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από το Ιράν για την επίθεση.

Πάντως, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το Ιράν ξεκίνησε πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ το απόγευμα της Τρίτης (01/10/2024) με τις σειρήνες να ηχούν σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το IDF.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Ιράν έχει εξαπολύσει πάνω από 100 πυραύλους κατά του Ισραήλ ενώ όπως έχει γίνει γνωστό υπάρχει και δεύτερο κύμα πυραύλων.

Ο κόσμος στο Ισραήλ σπεύδει στα καταφύγια ενώ οι Αρχές έχουν δώσει οδηγίες στον κόσμο να ακολουθούνται πιστά τα πρωτόκολλα σε αυτές τις περιπτώσεις. «Ζητείται από τους πολίτες να υπακούσουν στις οδηγίες της και όταν ηχήσει συναγερμός, πρέπει να εισέλθετε στην προστατευόμενη περιοχή και να περιμένετε εκεί μέχρι περαιτέρω οδηγίες», ανέφεραν οι IDF.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna δημοσίευσε βίντεο με πυραύλους να πετούν πάνω από τον ουρανό της Τεχεράνης. Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σε όλο το Ισραήλ.

 

Περισσότερα σε λίγο…