Ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής ζητάει την παραίτηση του Δημάρχου Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς

O ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes). INSTAGRAM/SEN_GOUNARDES

Νέα Υόρκη.- Στροφή 180 μοιρών όσον αφορά στη στάση του απέναντι στον δήμαρχο Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς (Eric Adams), πραγματοποίησε ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes), ο οποίος πλέον εντάσσεται στις φωνές που του ζητούν να υποβάλλει την παραίτησή του.

Πρόκειται για μια στάση η οποία καταδεικνύει πως ο δήμαρχος Νέας Υόρκης χάνει και τα τελευταία του ερείσματα εντός του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη, με τον κ. Γουνάρδη να τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα αλλαγή στον δημαρχιακό θώκο, μετά τις βαριές ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες που αποδόθηκαν στον κ. Ανταμς.

Πάντως, ο Ανδρέας Γουνάρδης, ο οποίος εξέδωσε επίσημη δήλωση, ξεκαθαρίζει πως ο Άνταμς θα πρέπει να θεωρείται «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου», επισημαίνοντας, ωστόσο, πως η άσκηση των καθηκόντων στη Δημοτική Αρχή της Νέας Υόρκης απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση, την οποία ο ίδιος, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, δεν μπορεί να διαθέτει, γεγονός που θα αποβεί εις βάρος της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γουνάρδης γνωρίζει τον Ερικ Ανταμς από την κοινή πολιτική τους πορεία στην κομητεία του Μπρούκλιν. Παρά το γεγονός ότι στη δήλωσή του αναφέρει πως έχει διαφωνήσει με πολιτικές επιλογές του νυν δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, δεν υπήρξε συστηματικός πολέμιός του, ενώ ήταν εκ των συνδετικών κρίκων του δημάρχου Νέας Υόρκης με την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Μάλιστα, στο παρελθόν, όταν η Ομογένεια είχε αντιδράσει μετά τον διαφαινόμενο εναγκαλισμό του κ. Άνταμς με τουρκικές θέσεις -ο οποίος ασφαλώς καταδεικνύεται βαθύτερος και πολυεπίπεδος- ο κ. Γουνάρδης συμμετείχε σε πρωτοβουλία για την οργάνωση συνάντησης με επιλεγμένους ομογενείς της Νέας Υόρκης, ούτως ώστε να γεφυρώσει το χάσμα.

Αναλυτικά η δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Είναι μια θλιβερή μέρα για τη Νέα Υόρκη. Κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να υπηρετήσει τους ανθρώπους αυτής της σπουδαίας πόλης ενόσω αντιμετωπίζει ομοσπονδιακή ποινική δίωξη. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή ο δήμαρχος θεωρείται ένοχος -αξίζει το ίδιο τεκμήριο αθωότητας που ισχύει για όλους- αλλά επειδή η σοβαρή ευθύνη διακυβέρνησης αυτής της πόλης απαιτεί μια αδιάκοπη συγκέντρωση χωρίς περισπασμούς.

Ο δήμαρχος Ανταμς θα πρέπει να αποχωρήσει.

Δεν πήρα αυτή την απόφαση εύκολα.  Δεν είναι επειδή διαφωνώ με πολιτικές επιλογές που έκανε, παρότι όντως διαφωνώ. Ούτε επειδή εύχομαι κρυφά να αποτύχει η διακυβέρνησή του, διότι ως πολίτης της Νέας Υόρκης πρωτίστως και κυρίως, θέλω και έχω ανάγκη τον δήμαρχό μου να πετύχει.

Εφτασα σε αυτή την απόφαση διότι η πόλη που αγαπώ απαιτεί ένα επίπεδο ηγεσίας που ο δήμαρχος δεν μπορεί να παρέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή», είπε ο κ. Γουνάρδης.

Πηγή:ekirikas.com