Η Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Μάιρα Μυρογιάννη προγραμματίζει ταξίδια, Μπουένος Άιρες, Καναδά και Αμερική

Αθήνα.- Η νέα Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κυρία Μάιρα Μυρογιάννη, μιλώντας από την Φωνή της Ελλάδας και την εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου”, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις  δια ζώσης επαφές που σχεδιάζει να έχει με την ομογένεια το επόμενο χρονικό διάστημα, Ειδικότερα, όπως είπε,  τον Νοέμβριο θα παρευρεθεί στο Μπουένος Άιρες. Επίσης, αρχές Νοεμβρίου θα επισκεφθεί τον Καναδά και στη συνέχεια προγραμματίζει να επισκεφθεί την Αμερική.

Για την παρουσία της στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, η κυρία Μυρογιάννη είπε πως “Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε την σχέση του Απόδημου Ελληνισμού με το Μητροπολιτικό κέντρο και για να προβάλλουμε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των Ελλήνων της Ομογένειας, τόνισε, ότι ”έχουμε μια Ελλάδα έξω από την Ελλάδα. Οι Έλληνες εκτός Ελλάδας, είναι πρεσβευτές της χώρας μας, ασχολούνται με πάρα πολλά αντικείμενα και εμείς πρέπει να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στην ανάγκη τους να έχουν μία δυνατή διασύνδεση με τη χώρα μας”. Επίσης, αναφέρθηκε στην εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό για το 2024 – 2027 και επεσήμανε ότι ένα θέμα που πρέπει να επιλυθεί, είναι αυτό με τα προξενεία.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη δημιουργία προγραμμάτων που βγαίνουν φέτος, όπως ο εικονικός βοηθός και το MyConsulLive, όπου εκμεταλλεύονται την τεχνητή νοημοσύνη και μέσω αυτών μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Για το brain drain υποστήριξε ότι έχει γίνει μια συνεργασία και έχει υπογραφεί ένα μνημόνιο, για να μεταβούν σε πολλές χώρες του εξωτερικού, ξεκινώντας από την Γερμανία, ώστε να συζητηθούν οι εργασιακές δυνατότητες στην Ελλάδα και να προσελκυθούν περισσότεροι Έλληνες.

Τέλος, αναφορικά με την ψήφο των αποδήμων είπε ότι ”ήταν βασική προτεραιότητα της πολιτικής του Πρωθυπουργού, για να διευκολυνθεί η ψήφος των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό και να ενισχυθεί η σχέση του Απόδημου Ελληνισμού με τις εκλογές. Για αυτό τον λόγο πήραμε περισσότερα μέτρα και για την επιστολική ψήφο και για την συμμετοχή των αποδήμων στις εκλογές”.

Με στοιχεία από: ertnews.gr