Στη Βουλή αίτημα των Ελλήνων Ομογενών

Photo credits: hugo_petitjean / pixabay

Αθήνα.- Ερώτηση σχετικά με το αίτημα των Ελλήνων Ομογενών ανά τον κόσμο για διαδικτυακά online μαθήματα εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος, “σύμφωνα με ενημέρωση Ελλήνων Ομογενών που κατοικούν σε πόλεις ή χωριά του εξωτερικού στα οποία δε λειτουργούν ελληνικά σχολεία ή Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας τόσο τα παιδιά τους όσο και οι ίδιοι μιλούν όλο και λιγότερο την ελληνική γλώσσα, με αποτέλεσμα η μητρική τους γλώσσα να φθίνει από τη μνήμη τους, αποκλείοντας έτσι τη διάδοσή της στους απογόνους τους από τους ίδιους.

Καθώς η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική, αυτή που προσδιόρισε τον τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία των πληθυσμών της Ευρώπης και που πάνω της αναπτύχθηκε η πρώτη ευρωπαϊκή λογοτεχνία, η φιλοσοφία, οι θεωρητικές επιστήμες και η ιατρική, για την εκμάθησή της απαιτούνται καθηγητές, οι οποίοι να είναι φυσικοί ομιλητές της ελληνικής, πιστοποιημένοι και έμπειροι στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ενηλίκους, εφήβους και παιδιά.

Μας τόνισαν οι ως άνω ότι, για να διατηρηθεί η ελληνικότητα και για να επιβιώσει ο μεγαλειώδης ελληνικός πολιτισμός στο σύνολό του στην Ομογένεια, δεν πρέπει να εξαφανιστεί η ελληνική γλώσσα ούτε να υποτιμηθεί η διάδοση της ελληνικής κουλτούρας και των ελληνικών παραδοσιακών χορών, αντίθετα επιβάλλεται να χτιστεί ένα ψηφιακό μέλλον για τη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά και οι ενήλικες της Ομογένειας θα μπορούν να μάθουν και να αγαπήσουν την ελληνική γλώσσα αλλά και την ελληνική ιστορία και παράδοση”.

Οι Έλληνες Ομογενείς ζητούν την ίδρυση μιας πλατφόρμας (διαδικτυακού σχολείου) με παροχή δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων ελληνικής γλώσσας για παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εξ αποστάσεως ασύγχρονη και σύγχρονη διδασκαλία για την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας, ειδικά τμήματα προετοιμασίας για τις επίσημες Εξετάσεις Ελληνομάθειας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και αντίστοιχη πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικών παραδοσιακών χορών, σημειώνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο κ. Βελόπουλος ρωτά τον Υπουργό: “Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα σχεδιασμένη για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη και σύγχρονη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, καθώς και αντίστοιχη πλατφόρμα εκμάθησης και των ελληνικών παραδοσιακών χορών, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες των Ελλήνων Ομογενών, η οποία θα παρέχεται δωρεάν προς όφελος των απανταχού Ελλήνων Ομογενών και των οικογενειών αυτών;”

 

Πηγή:Europolitis.eu