Υψηλές παρουσίες στην πρώτη ημέρα του Concordia στο Μανχάταν

Ο Γιώργος Λογοθέτης, στο βήμα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Concordia.(Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη).

Νέα Υόρκη.- Με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, όπως ο δούκας του Σάσσεξ, Χάρι, ο ομογενής αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Ανδρέας Πόππας (Andrew Poppas) και εκλεγμένα στελέχη του Κογκρέσου, όπως ο γερουσιαστής Κρις Κουνς (Chris Coons), ξεκίνησαν οι εργασίες της 14ης Ετήσιας Συνόδου του Κονκόρντια (Concordia), που φέτος λαμβάνουν χώρα στο ξενοδοχείο «Sheraton Times Square» στο Μανχάταν.

Οπως επεσήμανε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλαος Λογοθέτης (Nicholas Logothetis), πρόκειται για τη μεγαλύτερη μη πολιτικά προσκείμενη παράλληλη εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό θεσμό, θέτοντας προς συζήτηση σημαντικά θέματα που απασχολούν τα κράτη και την κοινωνία παγκοσμίως.

Ο Καθηγητής Karthik Ramanna, ο στρατηγός Andrew Poppas, Arun Gupta και Shaila Manyam κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους στη Σύνοδο Κορυφής Concordia. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

«Το όνομα Concordia προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει αρμονία και ειρήνη, και εκφράζει την ουσία της αποστολής μας για τη δημιουργία διατομεακών συνεργασιών για κοινωνικό αντίκτυπο», ανέφερε ο κ. Λογοθέτης, συνεπικουρούμενος από τον συνιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Μάθιου Σουίφτ (Matthew Swift).

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Libra (Libra Group), που αποτελεί και τον ιδρυτικό χορηγό του Concordia, Δρ Γεώργιος Λογοθέτης, πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία για τη σημασία της Ηγεσίας στην πορεία της κοινωνίας. Μάλιστα, ο Δρ Λογοθέτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψή του σε έναν οργανισμό στην Ελλάδα που βοηθά τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, περιγράφοντας τη συγκινητική εμπειρία όλων. «Αυτά τα παιδιά μάς τραγούδησαν τραγούδια ελπίδας και χαράς… Ήταν βαθιά συγκινητικό, βαθιά συναισθηματικό», τόνισε ο Δρ Λογοθέτης, ο οποίος προσέθεσε πως ο δρόμος για την επιτυχία είναι μακρύς και χρειάζεται επιμονή.

Η Βανέσα Διαματάρη, ο Γιώργος Λογοθέτης και ο Ηρακλής Διαματάρης στο Concordia Summit στη Νέα Υόρκη, 23 Σεπτεμβρίου.(Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

«Η καλοσύνη μπορεί να ανθίσει μετά από τον πόνο… η αγάπη, η κοινότητα και η ηγεσία έχουν μεγάλη σημασία… στους νέους ηγέτες του αύριο που είναι μαζί μας σήμερα, σας λέω τώρα, δεν έχετε αποτύχει μέχρι να σταματήσετε να προσπαθείτε και δεν είστε ηττημένοι μέχρι να σταματήσετε να πολεμάτε. Ο δρόμος για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου δεν είναι στρωμένος με εγωιστικές πέτρες… ας μας υπενθυμίσει η Concordia, αυτή η εμπνευσμένη συγκέντρωση ψυχών από όλο τον πλανήτη, με περισσότερες από 100 χώρες να εκπροσωπούνται εδώ, τους καλύτερους αγγέλους μας… Λίγα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο είναι τέλεια, αλλά έχουμε τέλειες στιγμές, αυτή είναι μία από αυτές, ευχαριστώ, έχουμε πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες», είπε στη συνέχεια.

Πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα

Ο Νικόλαος Λογοθέτης, συνιδρυτής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Concordia, στο βήμα κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών του στο Concordia Summit 2024. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

Στο πάνελ όπου συμμετείχε ο δούκας του Σάσσεξ, Χάρι, έγινε εκτενής αναφορά στην παγκόσμια κρίση ψυχικής υγείας στους νέους, η οποία εξελίσσεται πλέον σε μάστιγα. Στη συζήτηση συμμετείχε και η Δρ Τέσσυ Ότζο (Dr. Tessy Ojo), η οποία και εκτελεί καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου του Βραβείου Νταϊάνα (The Diana Award), που δημιουργήθηκε για να ενδυναμώσει τους νέους να κάνουν θετικές αλλαγές, επιδιώκει να δημιουργήσει μια εκστρατεία με επίκεντρο την ελπίδα. Παράλληλα, ξεχωριστή ήταν η παρουσία δύο παλαιότερων νικητριών του Βραβείου, της Κριστίνα Ουίλιαμς (Christina Williams) από την Τζαμάικα και της Χιάρα Ριγάντι Χουταέα Ζανγκ (Chiara Riyanti Hutapea Zhang) από την Ινδονησία.

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Chris Coons και ο Νικόλαος Λογοθέτης. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

Στη συνέχεια, η δημόσια συζήτηση για την ενίσχυση της αμερικανικής διπλωματικής ισχύος σε καιρούς έντασης περιλάμβανε τον γερουσιαστή Κρις Κουνς από το Ντέλαγουερ και τον Νικόλαο Λογοθέτη, κατά την οποία έγινε αναφορά και στην κρίση στην Ουκρανία.

Τέλος, ο Ελληνοαμερικανός στρατηγός Ανδρέας Πόππας ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση «Ηγεσία σε περιόδους κρίσης», μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του NobleReach Foundation, Αρουν Γκούπτα (Arun Gupta) τον καθηγητή Κάρθικ Ραμάνα (Karthik Ramanna) της Σχολής Διακυβέρνησης Blavatnik του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και την συντονίστρια Σάιλα Μάνιαμ (Shaila Manyam), εκτελεστική αντιπρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Burson.

Από αριστερά: Chiara Riyanti Hutapea Zhang, Christina Williams, πρίγκιπας Harry και Δρ. Tessy Ojo CBE στη Σύνοδο Κορυφής Concordia 2024. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)
Από αριστερά: Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Libra Group Γιώργος Λογοθέτης, η σύζυγός του Νιτζία και ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε. (Φωτογραφία: Ελένη Σακέλλη)

Πηγή:ekirikas.com