Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βραβεύτηκε από το Atlantic Council

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του (Screenshot)

Νέα Υόρκη.- Αποσπώντας θερμά λόγια αναγνώρισης για την εικόνα της Ελλάδας, τόσο ως προς την λειτουργία της οικονομίας όσο και ως προς την συμβολή της στο διεθνές στερέωμα, εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Βραβείο του Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) του Ατλαντικού Συμβουλίου (Atlantic Council) από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρα. Αλβέρτο Μπουρλά (Dr. Albert Bourla).

Πρόκειται για μια διεθνή διάκριση του Atlantic Council η οποία απονέμεται σε επιλεγμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλες προσωπικότητες της παγκόσμιας σκηνής για την δράση και την προσφορά τους, με τις φετινές βραβεύσεις να περιλαμβάνουν επίσης την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι (Georgia Meloni), τον πρόεδρο της Γκάνας, Νάκα Ακούφο-Άντο (William Addo Dankwa Akufo-Addo ) και την πρωτοπόρο στον τομέα της ψυχαγωγίας από τη Νότια Κορέα Μίκι Λι (Miki Lee).

Ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Screenshot)

“Αυτό το βράδυ, το Atlantic Council αναγνωρίζει λίγους και σπάνιους ανθρώπους που μας εμπνέουν, και τον κόσμο, να λάμψουμε. Να πιστέψουμε σε κάτι καλύτερο, να αγωνιστούμε για κάτι φωτεινότερο και να προστατεύσουμε αυτά τα ιδανικά που θεωρούμε ιερά. Αυτοί αντιπροσωπεύουν το καλύτερο της διατλαντικής μας συνεργασίας και της υπηρεσίας – φάροι που μας καθοδηγούν προς τους υψηλότερους στόχους μας”, είπε ο πρόεδρος του Atlantic Council, Τζον Ρότζερς (John F.W. Rogers), ο οποίος, αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη, τόνισε ότι “φεύγοντας από τη χώρα του ως παιδί, βρήκε τον δρόμο του πίσω στο σπίτι πριν πετύχει στο Χάρβαρντ και σε μια επιχειρηματική καριέρα και τελικά έγινε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας”.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Αλβέρτος Μπουρλά, δήλωσε αρχικά “ενθουσιασμένος με το προνόμιο να παρουσιάζει τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη καθώς λαμβάνει την ανώτατη τιμή του Συμβουλίου για τους παγκόσμιους πολίτες”, ενώ τον χαρακτήρισε “έναν οραματιστή υπέρμαχο μιας νέας εποχής οικονομικής ευημερίας, που ενισχύεται από την τεχνολογία και την καινοτομία”.

“Ο Πρωθυπουργός καθοδήγησε αυτή την εντυπωσιακή επιστροφή ενισχύοντας τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Παράλληλα, εστιάζει επίσης στην ανισότητα εισοδημάτων και στη βοήθεια προς εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Έχει προωθήσει σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση και την υγεία, καθώς και προοδευτικές προόδους στη διαφορετικότητα και την ένταξη, αντικατοπτρίζοντας μια αλλαγή στην κοινωνία”, συνέχισε ο Δρ. Μπουρλά, προσθέτοντας πως “η επιρροή της ηγεσίας του εκτείνεται και πέρα από τα εθνικά σύνορα. Είναι υπέρμαχος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και αδιάλλακτος σύμμαχος της Δύσης”.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραλαμβάνει το βραβείο από τον Δρα. Αλβέρτο Μπουρλά (Screenshot)

Λαμβάνοντας το βραβείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα υπό την απόδοση του τραγουδιού “Paradise City” από τους αγαπημένους του Guns N’ Roses, επεσήμανε πως “πραγματικά νιώθει πως αυτό το βραβείο ανήκει πάνω απ’ όλα στον λαό της Ελλάδας για την ανθεκτικότητα και την επιμονή τους και για όσα έχουν επιτύχει τα τελευταία χρόνια”.

“Αυτό που πετύχαμε στην Ελλάδα είναι να δείξουμε ότι μπορεί κανείς να κυβερνήσει από το πολιτικό κέντρο. Ότι μπορεί να είναι υπέρ της ανάπτυξης αλλά και δημοσιονομικά υπεύθυνος. Ότι μπορεί να είναι, και εδώ να αντηχήσουν τα λόγια της καλής μου φίλης Τζόρτζια Μελόνι, ένας αληθινός πατριώτης, εστιάζοντας στην ισχυρή άμυνα και την προστασία των συνόρων, ενώ ταυτόχρονα να είναι κοινωνικά φιλελεύθερος, παρέχοντας υψηλής ποιότητας δημόσια αγαθά και μειώνοντας τις ανισότητες”,τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως η ευρεία επανεκλογή της Κυβέρνησής του αποτέλεσε απάντηση στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να νικηθεί ο λαϊκισμός.

Βράβευση Κυριάκου Μητσοτάκη – Atlantic Council

“Οι δυσαρέσκειες των ανθρώπων που ψηφίζουν τους λαϊκιστές είναι απολύτως πραγματικές, είτε σχετίζονται με την ανισότητα των εισοδημάτων, είτε με ζητήματα ταυτότητας, είτε με τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης – με τους κερδισμένους και τους χαμένους. Αυτές είναι πραγματικές δυσαρέσκειες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο να τις αντιμετωπίζουμε και σίγουρα να μην φαινόμαστε υποτιμητικοί προς τις ανησυχίες των απλών ανθρώπων.  Ας ολοκληρώσω με μια φράση από έναν Ευρωπαίο ηγέτη που σέβομαι βαθιά, τον προηγούμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Είπε κάτι που με εντυπωσίασε πριν καν γίνω Πρωθυπουργός. Είπε: «Όταν εκλεγόμαστε, όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Απλά δεν ξέρουμε πώς να επανεκλεγούμε αν κάνουμε αυτό που πρέπει.» Λοιπόν, αν υπάρχει ένα μάθημα από την ελληνική ιστορία, είναι ότι ο καλός μου φίλος έκανε λάθος. Επανεκλεγήκαμε κάνοντας ακριβώς αυτό που ήταν σωστό, και ο ελληνικός λαός μας αντάμειψε για αυτό”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, κλείνοντας την ομιλία του.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ισχυρές προσωπικότητες, όπως ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ (Elon Musk), ο οποίος βράβευσε την Τζόρτζια Μελόνι.

Πηγή: ekirikas.gr