Ομογενής από την Αλάσκα κατηγορείται ότι απειλούσε να δολοφονήσει δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου

Αλάσκα.- Ομογενής από την Αλάσκα ο οποίος κατηγορείται ότι έστειλε απειλές για να τραυματίσει και να σκοτώσει έξι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου και ορισμένα μέλη της οικογένειάς τους παραπέμφθηκε σε δίκη με ομοσπονδιακές κατηγορίες, ανακοίνωσαν οι αρχές την Πέμπτη.

Ο Πάνος Αναστασίου (Panos Anastasiou), 76 ετών, κατηγορείται ότι έστειλε περισσότερα από 465 μηνύματα μέσω της ιστοσελίδας ενός δημόσιου δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένων απειλών για δολοφονία και βασανιστήρια σε συνδυασμό με ρατσιστική και ομοφοβική ρητορική.

Το κατηγορητήριο δεν διευκρινίζει ποιους δικαστές στόχευε ο Αναστασίου, αλλά ο γενικός εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ δήλωσε ότι εκτόξευε απειλές ως αντίποινα για αποφάσεις με τις οποίες διαφωνούσε.

«Η δημοκρατία μας εξαρτάται από την ικανότητα των δημόσιων λειτουργών να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να φοβούνται για τη ζωή τους ή την ασφάλεια των οικογενειών τους», δήλωσε.

Στον Αναστασίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 22 αδικήματα, μεταξύ των οποίων εννέα κατηγορίες για απειλές κατά ομοσπονδιακού δικαστή και 13 κατηγορίες για απειλές σε διαπολιτεαικό λειτουργό.

Αφέθηκε ελεύθερος αργά την Πέμπτη από ομοσπονδιακό δικαστή στο Άνκορατζ με μία σειρά από όρους, μεταξύ των οποίων να μην επικοινωνήσει άμεσα ή έμμεσα με κανέναν από τους έξι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου που φέρεται να απείλησε ή με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς τους.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο δικαστής Κάιλ Ρίαρντον σημείωσε ορισμένα από τα μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο Αναστασίου μεταξύ Μαρτίου 2023 και μέσων Ιουλίου 2024, μεταξύ των οποίων και το κάλεσμα για τη δολοφονία δύο από τους διορισμένους από τους Ρεπουμπλικάνους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, ώστε ο νυν πρόεδρος των Δημοκρατικών να διορίσει τους διαδόχους τους.

Γεννημένος στην Ελλάδα, μετακόμισε στο Άνκορατζ πριν από 67 χρόνια. Ο Ρίαρντον του επέτρεψε να επικοινωνήσει με τους εκλεγμένους αξιωματούχους του για άλλα θέματα, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά είπε ότι τα μηνύματα πρέπει να εξεταστούν από τους δικηγόρους του.

Η συνήγορος υπεράσπισης Jane Imholte σημείωσε ότι ο Αναστασίου είναι βετεράνος του Βιετνάμ που υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο του λαιμού και δεν έχει άλλα οικονομικά μέσα εκτός από τα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης.

Από:ekrikas.com