Συναντήσεις Έλληνα Πρέσβη στο Σίδνεϊ

Ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Σταύρος Βενιζέλος (αριστερά) επισκέφθηκε και την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ.

Σύδνεϊ.- Οι σημαίες της Ελλάδας και της Αυστραλίας κυμάτισαν η μια δίπλα στην άλλη έξω από τη Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου κατά την επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Σταύρου Βενιζέλου. Τον Πρέσβη συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Ιωάννης Μαλλικούρτης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κοινοβούλιο της ΝΝΟ ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Νέας Νότια Ουαλίας (NSW) Chris Minns, όπως επίσης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Michael Daley, τον Υπουργό Πολυπολιτισμικότητας Steve Kamper και την Sophie Cotsis,  Υπουργό Εργασιακών Σχέσεων.

Είχαν μια παραγωγική συζήτηση για τις εμπορικές σχέσεις και την ενέργεια και αντάλλαξαν απόψεις για την πολύπλευρη παρουσία της ελληνικής κοινότητας στη ΝΝΟ.

Ο κ. Βενιζέλος είχε επίσης μια σειρά άλλες συναντήσεις την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Βουλής της Νέας Νότιας Ουαλίας, Greg Piper, όπως επίσης με τον Mark Speakman, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης της ΝΝΟ, και με τη βουλευτή (ελληνικής καταγωγής) Ελένη Πετεινού.

Η επίσκεψη του Πρέσβη στο Σίδνεϊ ολοκληρώθηκε με μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΝΝΟ κ. Jihad Dib και την κα Cotsis σχετικά με την ψηφιοποίηση και την πρόοδο που έχει σημειώσει η NSW στον τομέα αυτό.

Ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε στο Σίδνεϊ από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη, συναντήθηκε με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, στελέχη επιχειρήσεων, τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της ΝΝΟ.

Επισκέφθηκε επίσης το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και την Έδρα Νεοελληνικών & Βυζαντινών Σπουδών Sir Nicholas Laurantus στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με τον καθηγητή Βρασίδα Καραλή και τον αναπληρωτή καθηγητή Αντώνη Δρακόπουλο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη ΝΝΟ και τρόπους περαιτέρω υποστήριξής της.

Πηγή: The Greek Herald

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε