Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρουμανίας ο Ιωάννης Χρυσουλάκης

Φωτογραφία από την τελετή αναγόρευσης του κ. Χρυσουλάκη.

Ρουμανία.- Στην Ρουμανία ταξίδεψε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης. Αφορμή του ταξιδιού η αναγόρευσή του σε  Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρουμανίας.

Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη από την Γενική Συνέλευση της Ρουμανικής Ακαδημίας Επιστημών《..as a recognition of his activity in the field of science and education outside the borders of our country, contributing to the development of collaborative relations between the academy and other states in the world》 και σε ελεύθερη μετάφραση:  “…ως αναγνώριση της δραστηριότητάς του στο χώρο της επιστήμης και της εκπαίδευσης εκτός των συνόρων της χώρας μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της ακαδημίας και άλλων κρατών του κόσμου”.

Την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρουμανίας  ο κ. Χρυσουλάκης αποδέχθηκε με “ιδιαίτερη συγκίνηση” καθώς συνιστά ” πολύ μεγάλη τιμή που μου έκαναν” όπως δήλωσε,  εξηγώντας την επίσκεψή του στην Craiova της Ρουμανίας για πρώτη φορά.

Ο πρώην ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και ΔΔ Ιωάννης Χρυσουλάκης ως Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρουμανίας με Μέλη της Ακαδημίας.