Ξεκινάει με ερωτηματικά η προετοιμασία της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης

Η Επιτροπή Παρέλασης συναντήθηκε σε ένα έκτακτο δείπνο εργασίας για την επικαιροποίηση του οικονομικού απολογισμού, όμως, επί του παρόντος, η νέα ηγεσία και σύνθεση παραμένει ερωτηματικό για την προετοιμασία της επόμενης. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΑΣΑΤΟΣ

Νέα Υόρκη.- Η σύνθεση της Επιτροπής Παρέλασης αλλά και το κατά πόσον θα υπάρξει ένα μίνιμουμ επίπεδο συνεννόησης ανάμεσα στα δύο διοικητικά κέντρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης είναι τα πρώτα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν εν όψει της προετοιμασίας για την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, για την οποία έχει αποφασιστεί ότι θα λάβει χώρα την 30ή Μαϊου 2025.

Σε έκτακτο δείπνο εργασίας στο εστιατόριο «Διόνυσος», ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής, Φίλιπ Κρίστοφερ, παρουσίασε επικαιροποιημένο οικονομικό απολογισμό, βάσει του οποίου εκκρεμεί η είσπραξη ενός ποσού της τάξεως των 5.650 δολαρίων, που προέρχονται κυρίως από δωρητές του Λευκώματος αλλά και συγκεκριμένων χορηγών του Λαχείου. Χωρίς το παραπάνω απαιτητό ποσό, τα έσοδα της παρέλασης φτάνουν στα 432.687 δολάρια, ενώ τα έξοδα στα 423.096,73.  Εφόσον, εν τέλει, τα χρήματα αυτά εισπραχθούν, το κέρδος της περσινής χρήσης θα φτάσει στα 15.240,27 δολάρια.

Η Επιτροπή Παρέλασης συναντήθηκε σε ένα έκτακτο δείπνο εργασίας για την επικαιροποίηση του οικονομικού απολογισμού, όμως, επί του παρόντος, η νέα ηγεσία και σύνθεση παραμένει ερωτηματικό για την προετοιμασία της επόμενης. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΑΣΑΤΟΣ

Μιλώντας προς τους παρευρισκόμενους, ο κ. Κρίστοφερ τόνισε πως αναμένει τις σχετικές προτάσεις και διαδικασίες από τα δυο εκλεγμένα Διοικητικά Συμβούλια, παρουσία των δυο προέδρων, Δήμου Σιώκη και Νομικής Καστανά, ούτως ώστε να διασφαλιστεί πως η Ομοσπονδία θα κινηθεί σε ενιαία διοικητική γραμμή, τουλάχιστον όσον αφορά στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο. Μάλιστα, ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο οποίος εκπροσωπεί στις συνεδριάσεις τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, μετέφερε στους παρευρισκόμενους πως ο Σεβασμιώτατος δεν προτίθεται να ορκίσει κανένα από τα δυο Διοικητικά Συμβούλια παρά μόνο μια ενιαία διοίκηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διοίκησης που εξελέγη στο Σταθάκειο, Δήμος Σιώκης, εξέφρασε την πρόθεσή του να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Νομική Καστανά, ούτως ώστε να συμφωνήσουν για τη διεξαγωγή κοινών εκλογών. Παρ’ όλα αυτά έδειξε πως δεν υιοθετεί το αίτημα για υλοποίηση των διαδικασιών με το παλιό καταστατικό, που αποτελεί την «κόκκινη γραμμή» του έτερου διοικητικού κέντρου.

Επί της ουσίας, αυτό που αφέθηκε να εννοηθεί είναι πως οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν καταστατικές διαδικασίες προκειμένου να προτείνουν πρόεδρο και συμπροέδρους της νέας Επιτροπής Παρέλασης, χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν θα πρόκειται για κοινά πρόσωπα που συνέδραμαν τα προηγούμενα χρόνια και, το κυριότερο, εάν θα υποστηρίξουν ξανά μια προεδρία του κ. Κρίστοφερ.

Οσον αφορά στη διαδικασία, ο Πίτερ Γεραζούνης δήλωσε πως, από τη στιγμή που αποστασιοποιήθηκε, έλαβε στοιχεία για τα Μητρώα που έχουν στη διάθεσή τους οι δύο Διοικήσεις και πρότεινε να συσταθεί ένα ενιαίο Μητρώο της Ομοσπονδίας βάσει επαλήθευσης των στοιχείων αυτών, με την όποια πρακτική συνδρομή του ιδίου.

Η επόμενη συνάντηση αναφορικά με την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Οκτωβρίου.

Πηγή:ekirikas.com