ΠΑΟΚ: «Βόμβα» του «δικεφάλου του Βορρά» με Ντέγιαν Λόβρεν – Έκλεισε τον Κροάτη αμυντικό στο παρά… ένα των μεταγραφών

Σε ένα συγκλονιστικό «θρίλερ» μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με επιτυχία την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν από την Ολιμπίκ Λυών, λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κινήθηκαν με ταχύτητα και στρατηγική, προσθέτοντας τον έμπειρο Κροάτη αμυντικό στο ρόστερ τους, παρά το «φρένο» στις διαπραγματεύσεις με τον Ουμάρ Σολέ.

Οι συζητήσεις με τον Λόβρεν ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου, τελευταία μέρα των μεταγραφών για την ελληνική αγορά, μετά την οριστική αποτυχία της προσπάθειας απόκτησης του Σολέ. Η ελληνική ομάδα, αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα ενίσχυσης της άμυνάς της, απευθύνθηκε στον 35χρονο αμυντικό, γνωστό για την καθοριστική του συμβολή στη Λίβερπουλ, όταν σημείωσε το κρίσιμο γκολ στον ημιτελικό του Europa League με την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2016.

Ο Λόβρεν, έτοιμος να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, αναμένεται σύντομα στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει και επίσημα τη μεταγραφή του. Μετά τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και τις ανακοινώσεις, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός θα ενσωματωθεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ.

Η αποχώρηση του Λόβρεν από τη Λυών είχε προαναγγελθεί από τον περασμένο χειμώνα, όταν έγινε σαφές ότι δεν βρισκόταν στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή της γαλλικής ομάδας. Η τελευταία του εμφάνιση καταγράφηκε στις 26 Ιανουαρίου 2024, στον αγώνα κόντρα στη Ρεν. Με αυτή τη μετακίνηση, ο ΠΑΟΚ του προσφέρει μια ευκαιρία για επανεκκίνηση της καριέρας του.

Ωστόσο, η καθυστέρηση στη λύση του συμβολαίου οφειλόταν σε οφειλές της γαλλικής ομάδας προς τον Κροάτη παίκτη. Παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του με τη Λυών έληγε τον Ιούνιο του 2025, οι δύο πλευρές τελικά κατέληξαν σε συμφωνία. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος προσέφερε στον Λόβρεν διετές συμβόλαιο, καλύπτοντας τις απώλειες που προέκυψαν από την πρόωρη διακοπή της συνεργασίας του με τη Λυών.

Με την απόκτηση του Λόβρεν, ο ΠΑΟΚ ενισχύει σημαντικά την αμυντική του γραμμή, ενώ ο Κροάτης αμυντικός αναμένεται να αποτελέσει βασικό πυλώνα της ομάδας στην πορεία της προς την επίτευξη νέων στόχων.