Ο πραγματικός ηγέτης οδηγεί τον λαό δεν οδηγείται από τον λαό

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ λένε πως οι δημοσκοπήσεις θα κρίνουν τις αποφάσεις του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, καθώς ήδη διεξάγονται μετρήσεις για το εάν πρέπει να είναι υποψήφιος στις επερχόμενος εκλογές ή πρέπει να δημιουργήσει δικό του κόμμα ή και αφιππεύσει της πολιτικής ζωής.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος εάν οι πληροφορίες αυτές απηχούν όντως τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του Στέφανου Κασσελάκη ή όχι. Ωστόσο, ακόμη και ως σκέψεις των συνεργατών του οι οποίοι «περιμένουν με μεγάλη αγωνία τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών θεωρώντας ότι  μέσα από την ανάλυση των στοιχείων θα φανεί πως πρέπει να προχωρήσει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μάλλον αδικούν τον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν τον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται τις ημέρες αυτές απομονωμένος στο εξοχικό του στις Σπέτσες,  προβληματιζόμενος για τα επόμενα πολιτικά του βήματα, εάν, δηλαδή, θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ή θα ιδρύσει δικό του κόμμα. Την απόφαση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα την δώσουν και πάλι οι …δημοσκοπήσεις!

Έντεκα μήνες στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, έξω, όμως, από τη Βουλή αφού δεν εξελέγη «βουλευτής ομογένειας» που τον είχε προκρίνει ο Αλέξης Τσίπρας, στις βουλευτικές εκλογές, έδωσε την εντύπωση ότι πολεμούσε προκειμένου να καθιερωθεί στη συνείδηση των βουλευτών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ως ο ηγέτης που θα οδηγούσε το κόμμα στην αναγέννηση και εκ νέου στην εξουσία. Και που θα δημιουργούσε μία σύγχρονη Αριστερά. Αντ’ αυτού είχαμε μία μέτρια απόδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές,  που πυροδότησε εσωτερική αναταραχή και αμφισβήτηση των ηγετικών του ικανοτήτων.

Στην πορεία μέχρι τις Ευροεκλογές δεν απέφυγε σοβαρά πολιτικά λάθη και σφάλματα τακτικής που προκλήθηκαν είτε από απειρία είτε από έλλειψη πολιτικής «όσφρησης».  Γεγονός που,  σε συνδυασμό και με την τακτική των influencers, ή αλλιώς “επηρεαστών” ή κοινώς πλασιέ νέου τύπου -και ψηφιακών προνομίων- που εξ αρχής υιοθέτησε, με το μικρόφωνο αναχείρας και την αμεσότητα με την οποία προσεγγίζει τους πολίτες, οι αρχικές θετικές πολιτικές εντυπώσεις συνέχισαν να ξεθωριάζουν.

Φθάσαμε, έτσι, στην πρώτη σοβαρή εσωκομματική κρίση με την αποχώρηση βουλευτών και τη δημιουργία νέου κόμματος από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ.  Η πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να «καθαιρέσει» τον Στέφανο Κασσελάκη ήρθε σαν φυσική εξέλιξη της κατιούσας και της ραγδαίας φθοράς που προκλήθηκε αφενός από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και αφετέρου από την αναποτελεσματική και συνάμα αυταρχική άσκηση της προεδρίας του.

Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, τρείς ημέρες μετά την «καθαίρεση» και ενώ το έκτακτο Συνέδριο έχει ορισθεί για 1-3 Νοεμβρίου και οι εκλογές για ανάδειξη νέου αρχηγού για τις 24 Νοεμβρίου, ο κ. Κασσελάκης έχει αποφύγει να «ανοίξει τα χαρτιά του» αναμένοντας τις δημοσκοπήσεις!

Αλλά οι προικισμένοι ηγέτες ξεκαθαρίζουν άμεσα τις προθέσεις τους. Δεν αναμένουν τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις «…αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο της πολιτικής ζωής μιας χώρας, καθώς όχι μόνο αποτυπώνουν την πρόθεση ψήφου ανά πάσα στιγμή, αλλά επηρεάζουν και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, ενώ μπορούν να έχουν άμεση επίπτωση στο πρόγραμμα και τις προτεραιότητες ενός κόμματος», όχι, όμως, να καθορίζουν τη στάση και τις αποφάσεις ενός πραγματικού ηγέτη . Ο πραγματικός ηγέτης οδηγεί τον λαό δεν οδηγείται από τον λαό.

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Παρασκευακος Γιάννης
    Απάντηση

    Ηγέτης ωραία ακούγεται ωραία λέγεται αλά πρακτικά δεν γίνεται
    Αυτός πού έχει τά προσόντα τού ηγέτη έχει καί μία ζωή πού έχει αποδείξει τίς ιδιαίτερες αρετές καί χαρίσματα πού έχει ο πραγματικός ηγέτης
    Δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι ανάλογο

Σχολιάστε