Αποχαιρέτησε την Ομογένεια της Νέας Υόρκης ο Ντίνος Κωνσταντίνου

Νέα Υόρκη.- Ολοκληρώνεται και τυπικά η αλλαγή ηγεσίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με τον απερχόμενο γενικό πρόξενο, Ντίνο Κωνσταντίνου να παραδίδει την σκυτάλη στην Ιφιγένεια Καναρά.

Ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2022, διαδεχόμενος τον Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα, θα υπηρετήσει στο νέο του πόστο ως πρέσβης της Ελλάδας στην Τσεχία, με έδρα την Πράγα, όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ ο «Εθνικός Κήρυκας» («Ε.Κ.»).

Στην ανοικτή αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα, ο κ. Κωνσταντίνου κάνει λόγο για ένα «σύντομο, αλλά ξεχωριστό ταξίδι» στη Νέα Υόρκη, που του αφήνει «αμέτρητες αναμνήσεις και κοινές εμπειρίες τις οποίες θα θυμάται για πάντα».
«Είναι μια διαρκής υπερηφάνεια να εκπροσωπώ την Ελλάδα στο εξωτερικό, αλλά υπηρετώντας την αξιότιμη ελληνική κοινότητα στη Νέα Υόρκη, τη Νέα Ιερσέη, το Κονέκτικατ και την Πενσυλβάνια ήταν μια ξεχωριστή τιμή», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε ευγνώμων προς τους εργαζόμενους του Προξενείου.

«Θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία και να εκφράσω την βαθιά ευγνωμοσύνη μου στην αφοσιωμένη ομάδα μου. Παρότι ήταν μικρή, η ακλόνητη αφοσίωση και οι ακούραστες προσπάθειες στην εξυπηρέτηση κάθε πολίτη για τις ανάγκες του ήταν θεμελιώδεις στην εκπλήρωση της βασικής μας αποστολής, που είναι η παροχή υποδειγματικών προξενικών υπηρεσιών – το πρώτο προξενείο στον Κόσμο που λειτούργησε Σάββατα», αναφέρει ο απερχόμενος γενικός πρόξενος.

 

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε πως το όραμά του ήταν να μετατρέψει το Γενικό Προξενείο σε έναν χώρο «εθνικής υπερηφάνειας, ενότητας, πολιτιστικής έμπνευσης και επαγγελματικό επίκεντρο».

Πηγή: ekirikas.com