«Ο ελληνικός πολιτισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ταυτότητας της Μελβούρνης και της Βικτώριας»

Μελβούρνη.- Σε μια πρώτη επίσημη συνάντηση, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης OAM, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (GCM) και η πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτώριας Jacinta Allan συμμετείχαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση, τονίζοντας την κοινή τους δέσμευση για την ελληνική κοινότητα της Βικτώριας. Οι βουλευτές της κυβέρνησης Νίκος Στάικος, Κατ Θεοφάνους και Λι Ταρλάμης παραβρέθηκαν στη συνάντηση, η οποία χαρακτηρίστηκε από τη ζεστή και φιλική της ατμόσφαιρα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη σημαντική συνεισφορά των Ελληνοαυστραλών σε διάφορους τομείς, όπως οι τέχνες, η εκπαίδευση, το εμπόριο και ο αθλητισμός.

«Ο ελληνικός πολιτισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ταυτότητας της Μελβούρνης και της Βικτώριας», δήλωσε η πρωθυπουργός Άλαν. «Ήταν χαρά να συναντήσω τον Μπιλ Παπαστεργιάδη και να συζητήσουμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από εκδηλώσεις, φεστιβάλ και εκπαιδευτικά προγράμματα. Η σχέση μας με την ελληνική κοινότητα είναι κάτι περισσότερο από μια συνεργασία, είναι μια γνήσια φιλία. Έχουμε πετύχει πολλά μαζί και προσβλέπουμε σε περαιτέρω συνεργασία».

Η συζήτηση έθιξε επίσης την ανακοίνωση της Πρωθυπουργού σε πρόσφατο Εορταστικό Δείπνο σχετικά με την ονομασία περισσότερων από 6.000 δρόμων, πάρκων και δημόσιων χώρων για να τιμήσουν άτομα από διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα. Ο Παπαστεργιάδης επαίνεσε ιδιαίτερα αυτή την πρωτοβουλία, τονίζοντας τον ρόλο της στην αναγνώριση της πλούσιας ποικιλομορφίας της πολιτείας της Βικτώριας. «Αυτή η ανακοίνωση είναι μια απτή αναγνώριση της πολύπλευρης ταυτότητάς μας και θα διατηρήσει τη θέση μας στην ιστορία για τις επόμενες γενιές», σημείωσε. Ο Παπαστεργιάδης παρουσίασε αναλυτική επισκόπηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της GCM, τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας.